Състезанието за проучването на Космоса досега винаги е било свързано

...
Състезанието за проучването на Космоса досега винаги е било свързано
Коментари Харесай

Всеки жител на Земята може да забогатее с по $100 милиарда. Ако добива суровини от Космоса

Състезанието за изследването на Космоса до момента постоянно е било обвързвано с опознаването на нови кътчета от него и даже с опитите за изпращане на туристи там. Изглежда обаче все по-голямо значение придобива концепцията за рандеман на първични материали от други планети, разкриваща нови благоприятни условия за създаване на хабитат в Космоса, както и такива за нови облаги.

Предприемачите Илън Мъск и Джеф Безос са напът да трансфорат галактическия туризъм в действителност, а в бъдеще може би и даже животът на друга планета няма да е нещо немислимо.

Развитието на технологиите към този момент разрешават и приземяването на ракети върху повърхността на метеорити. Да вземем Space X, да вземем за пример.

С изстрелването на Falcon Heavy и сполучливото завръщане на две от трите ракети от модела на Земята става допустимо преместването на по-тежки товари в и от Космоса, а въпреки това понижават разноските за изстрелване.

Астрофизикът Нийл де Грас Тисън, както и други негови сътрудници, счита, че точно тази опция ще помогне за " раждането " на първия трилионер на Земята, който ще натрупа благосъстояние от добити в Космоса минерали и първични материали, написа CNBC.

Според изчисленията на НАСА минералите, които могат да бъдат открити на метеоритите сред Марс и Юпитер, могат да донесат толкоз благосъстояние на хората, че всеки човек на нашата планета да получи в допълнение 100 милиарда $ към сметката си.

Нещо повече. " Все още липсва законодателна рамка, която да контролира собствеността на галактическите запаси и въвеждането на сходни нормативни актове са много амбициозна цел като цяло ", изяснява шефът във фондация Secure World Foundation Ян Кристенсен.

Експертът добавя още, че в света няма нито един орган, който да е виновен за контрола върху разпределението на суровините в Космоса.

" Когато става въпрос за потреблението на галактическите запаси, тематиката е много неразбираема и може да се интерпретира по разнообразни способи ", споделя Ребека Келер, която е старши теоретичен анализатор в Stratfor.

" Правителствата и даже специалистите в тази сфера към момента спорят за най-подходящия метод за потреблението на тези първични материали и това е въпрос с доста сложен отговор ", добавя тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР