Състезанието за Гран При на Русия във Формула 1 беше

...
Състезанието за Гран При на Русия във Формула 1 беше
Коментари Харесай

Формула 1 извади Гран При на Русия от календара

Състезанието за Гран При на Русия във Формула 1 беше извадено от календара за тази година, оповестиха публично от Международната автомобилна федерация (ФИА), която има най-комерсиалния моторен спорт.

Надпреварата трябваше да се организира на 25 септември в Сочи. В предходни години съветският президент Владимир Путин присъстваше и награждаваше призьорите.

„ Формула 1 посещава разнообразни страни по света с позитивната настройка да сплотява хората и нациите. Следим развиването на събитията в Украйна с горест и потрес, и вяра за бързо и спокойно разрешаване. В четвъртък Формула 1, ФИА и тимовете дискутираха позицията на нашия спорт и заключението е, че е невероятно провеждането на Гран при на Русия при сегашните условия “, написа в изказването.

Още през вчерашния ден четирикратният международен първенец Себастиан Фетел ( “Астън Мартин”) съобщи, че няма да взе участие в Гран при на Русия и прикани надпреварата да отпадне. Подобно изказване даде и актуалният отличник Макс Верстапен.

" Събудих се сутринта и бях шокиран от тази вест. Мисля, че протичащото се е извънредно. В календара имаме старт в Русия. По мое мнение не би трябвало да вземам участие, няма да вземам участие. Мисля, че не е редно да се състезавам в тази страна. Съжалявам за почтените хора, които губят живота си, които са убивани поради глупави аргументи, необичайно и бясно ръководство ", съобщи Фетел, представен от ДПА.

Той е ръководител на Асоциацията на водачите от Формула 1.

Американският тим " Хаас " пък разгласи, че ще употребява елементарен бял автомобил без реклама от съветската компания " Уралкалий " в днешния финален ден на предсезонния тест в Барселона.

Отборът нормално залага на червен, бял и наследник цвят - като на на съветския байрак, а Дмитрий Мазепин, татко на съветския им водач Никита, е главен покровител на тима.

Дмитрий Мазепин е олигарх, ръководител на химическа компания. От екипа споделиха, че няма да бъдат правени повече мнения по отношение на тяхното решение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР