Състезанието за Гран при на Китай във Формула 1 през

...
Състезанието за Гран при на Китай във Формула 1 през
Коментари Харесай

Формула 1 отмени състезание заради коронавируса

Състезанието за Гран при на Китай във Формула 1 през този сезон бе публично отсрочено за неопределен срок поради увеличаващите се случаи на инфектирани с новия ковид. Международната федерация по автомобилизъм (FIA), която е ръководещ орган на F1, одобри настояването на китайските уредници и по този начин конкуренция на 19 април в Шанхай няма да има.

В изказването се споделя, че и двете страни ще отделят " уместно време " за дискутиране на евентуални нови дати за надпреварата. Решението е взето поради " обезпечаване на здравето и сигурността на водачи, механически личен състав и почитатели ". 

" Гран при на Китай от дълго време е значима част от календара на F1 и има доста запалени почитатели - се споделя още в изказването. - Общността на FIA и Формула 1 чакат с неспокойствие съревнование в Китай въможно най-скоро и пожелават на всички в страната всичко най-хубаво в тези сложни времена ".

Понастоящем са известни 1016 смъртни случая от ковид и над 40 000 инфектирани, като Световната здравна организация разгласи световна здравна паника.

По-рано този месец спортните управляващи в Шанхай предложиха отричане на всички спортни прояви в града. Вече бяха анулирани или преместени в други страни осем други огромни надпревари, които трябваше да се проведат в Китай. Сред тях олимпийските квалификации по баскетбол (жени), бокс и женски футбол, международното по лека атлетика в зала, стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини и старт от Формула Е в Сания. 

Оргкомитетът на олимпийските игри в Токио 2020 към този момент изрази сериозна угриженост от разпространяването на вируса и терзание, че обстановката може да има директен резултат върху най-глемия състезателен конгрес, който би трябвало да стартира на 24 юли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР