Състезанието се провежда в спортна зала „Лудогорец“Над 120 състезатели, родени

...
Състезанието се провежда в спортна зала „Лудогорец“Над 120 състезатели, родени
Коментари Харесай

Над 120 деца ще мерят сили в турнир по джудо в Разград

Състезанието се организира в спортна зала „ Лудогорец “

Над 120 състезатели, родени сред 2009 и 2016 година, ще вземат участие в първия шампионат по джудо в Разград. Организатор на проявата е Спортен клуб „ Джудо “ в лудогорския град. Децата са разпределени в категории съгласно възрастта и килограмите си и ще мерят сили на две татамита.

Председателят на разградския клуб Павлин Колев приветства дребните джудисти и пожела на всички сполучливо показване. „ Надявам се да стане прекрасен празник, всички да се забавляваме, а шампионатът да мине в духа на другарството и добруването “, сподели по време на откриването на шампионата Колев.

Събитието почете заместител кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров.

„ Изумен съм от обстоятелството, че има толкоз доста деца, които желаят да спортуват и виждам пламък в очите им и предпочитание “, съобщи Грънчаров. Той поздрави уредниците и всички участници в първото издание на шампионата. Мирослав Грънчаров пожела на състезателите да бъдат мощни и да победят най-хубавите, а конкуренцията да стане обичайната за града и да разшири своя обсег, дори и до интернационално присъединяване.

Павлин Колев изясни за Българска телеграфна агенция, че в другарските битки се включва целият тим на клуба по джудо в Разград, джудисти от спортните клубове „ Кано “ и „ Локомотив “ (Русе), „ Десант “ (Варна) и „ Джудо и Самбо “ (Бургас). Той също изрече вяра събитието да стане годишно и да притегли повече участници.

Организаторите са планували медали за спечелилите в другите категории, както и купи за тимовете. За всички дребни спортисти са обезпечени меденки - "сладък комплимент за присъединяване им, брандиран с логото на клуба ".

Състезанието се провежда благодарение на Община Разград, компаниите „ Лес Груп “ ООД, „ Иноксис “, „ Ритон “ ЕООД, както и със съдействието на родители на деца от клуба.

Спортният клуб по джудо в Разград е учреден през 2016 година. В момента в клуба упражняват 25 деца, от които 18 вземат участие постоянно в разнообразни надпревари. Средната възраст на децата е 10 години, като най-малките са шестгодишни, а най-големият играч е на 13 години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР