Съставянето на правителство с третия мандат ще е разходка със

...
Съставянето на правителство с третия мандат ще е разходка със
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Кабинет с третия мандат ще е разходка през минно поле

Съставянето на държавно управление с третия мандат ще е разходка със завързани очи през минно поле, на края на което чака картечница. Борисов е заложил мините – бюджетът за 50 лева към пенсиите завършва през май, проектът за възобновяване съзнателно се забави, с цел да се изпусне периода и бизнесът да изгуби милиони, а цените на газа, парното и тока следва да скочат шоково. Това сподели Димитър Делчев, ръководител на Движение България на жителите, част от „ Изправи се.БГ “ в предаването Денят с Веселин Дремджиев по ТВ1 и ТВ+.

Дори и тези саботажи да бъдат вълшебен прескочени, всеки опит за смяна, в това число и актуализация на бюджета, ще катастрофира в Народното събрание, където болшинството е на статуквото. Според Делчев Слави Трифонов ловко е избегнал клопката на Борисов.

Ясно се видя, че Народното събрание е пленник на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които дружно провалиха програмата на Народното събрание. Това освети общия знаменател сред тези три партии - никоя от тях няма интерес от съществени промени в изборното законодателство или от нови избори.

На въпрос на водещия Делчев отговори, че всичко в дневния ред на Народното събрание тормози ГЕРБ – от измененията в Изборния кодекс до комисията за полицейското принуждение. Но най-ключова е комисията по проверката. Видяхте по какъв начин Борисов и хората му реагираха като ужилени на инспекцията на Мая Манолова в Булгартрансгаз. Това би трябвало да продължи и с другите златни кокошки на властта - „ Автомагистрали “ ЕАД, Българска организация за сигурност на храните, предприятието за язовирите и други

Абсолютна неистина е, че президентът Румен Радев еднолично ще назначи идната ЦИК. Приетите промени плануват той единствено да утвърди членовете на комисията, които ще предложат политическите партии съгласно тяхното болшинство. Президентът няма право на асортимент. В тази неистина проличава паническият им боязън от длъжностен кабинет и избори по разпоредбите, които той ще провежда.

Делчев е безапелационен, че Народното събрание има огромен дълг към българите в чужбина и изрази страдание, че предлагането на „ Изправи се “ за отдалечено електронно гласоподаване зад граница не беше признато. В този парламент партиите на митинга са с 92 мандата, а тези на статуквото – със 148. Голямата цел е след идващите избори да е противоположното. Има логичност това да стане посредством обединяване на протестните обединения, приключи Делчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР