Съставяне не правителство може да се случи с всички трудности

...
Съставяне не правителство може да се случи с всички трудности
Коментари Харесай

Румен Петков: Борел трябва да бъде изритан, а Урсула ще остане в историята с ваксини и смърт

Съставяне не държавно управление може да се случи с всички компликации и условности, в случай че бъде връчен на партията на Стефан Янев „ Български напредък “.

Казвам го, не тъй като сме го подкрепили, а тъй като другите излъчват ненавист и нетърпимост. Продължавам да съм слисан от готовността на избрани политици и водачи да са част от омразата и отравянето на публичната атмосфера и връзки. “ Това сподели за взор ТВ, пред Валентин Кардамски, ръководителят на партия АБВ Румен Петков.

По думите му, обществото е превърнато в мразещи хора, а част от днешните политици живеят, с цел да ненавиждат и отрицават. „ Това са извратени процеси, които удрят всички ни. Ако се вгледаме преди времето на пандемията, нямаме седмица без обичай преподавател, доктор, пребили се между тях деца. Готовността за разпра потегля от най-високата естрада в страната – Народното събрание. Според Румен Петков, разкъсването от ненавист на обществото, породено от политиците ще докара до една слаба България, унищожени институции, общество и ценностна система.

На въпрос, дали през днешния ден Народното събрание е български законодателен орган, или просто едно непознато посолство, Петков отговори: „ Очевидно не е законодателен орган. За късия си отвращаващ живот, то одобри серия от противоконституционни решения. Те са генерално в услуга на Съединени американски щати. Дали то има отношение в подготовката и взимането на тези решения не зная, само че това, до което се е допряло вони на корупция и антибългарщина. Посланик Херо Мустафа се кипреше до Бойко Борисов, когато започваше строителството на газопровода Комотини – Стара Загора. То беше забавено с една година, само че българските държавни управления не постановиха глоба на строителя от 90 000 евро дневно, т.е. 12 млн. евро. И това е явен напън от посолството на Съединени американски щати. Сега дипломат Мустафа се снима на всички вероятни места в АЕЦ Козлодуй и никой не й търси на нея сметка и на тези, които я позволяват там. Сега ни притискат с противоконституционното решение на Народното събрание да взимаме нуклеарно гориво от Уестингхаус за 5 енергоблок. И за аферата с Джемкорп. Асен Василев сподели, че американското посолство е мотор, само че аз разполагам с информация, откакто питах българските институции, каква е била програмата на водената от него делегация в Съединени американски щати и по чия покана. Институционалния отговор е сразяващ. Не са били поканени от никого, а ги е водила дипломат Мустафа, а там са се срещали с треторазрядни служители. Всичко, което е разказано с меморандума с Джемкорп – разискванията са били с неназован индивид на работни обяди и вечери. “

„ Думата Мир отсъства в говоренето на Европейската комисия и парламент, в Съвета на Европа. Външният министър Борел се държи, като човек с тежки душевен отклонения. По думите му, Европа била оазис, а другите пустиня и трябвало да бъде завладяна. Това колониално мислене не остана ли преди 80 години обратно във времето? Този болен човек би трябвало да бъде изпъден и изритан незабавно. Урсула фон дер Лайен споделя – ще се бием до край. Какво значи до край? Нейният край къде е? Нейното начало е с аферата с имунизациите. Тя принуди България да вземем 15 милиона ваксини, от които половината се чудим какво да ги вършим. Европейската прокуратура сподели мизерия, откакто отхвърли да проверява брачният партньор ѝ, който е от главните играчи с бизнеса с имунизациите. С какво ще остане в историята Урсула – за ваксини и гибел “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР