Съставите на много регулатори и редица ключови позиции трябва да

...
Съставите на много регулатори и редица ключови позиции трябва да
Коментари Харесай

Наталия Киселова: При стегната програма за 100 дни правителството може да свърши много

Съставите на доста регулатори и редица основни позиции би трябвало да бъдат попълнени от новата власт. Сред тях са КЕВР, двама конституционни съдии, правосъдният инспекторат към Висш съдебен съвет. Наскоро ръководителят на Народното събрание разгласява лист на регулатори с изтекли мандати.

В първите седмици и месеци обединението няма да срещне усложнения. Назначенията, които би трябвало да създадат и които изискват нормално болшинство, ще бъдат обект на спомагателни съглашения в експертните групи. Това мнение изрази пред БНР доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.

Партиите претърпяват доста тежък интервал и това се отразява както на кондицията им по време на избори, по този начин и върху опцията им да оферират по няколко претенденти за дадена позиция и служба, счита тя.

Според Киселова първостепенна задача е възобновяване на парламентарното ръководство в неговия положителен тип, както и да се възвърне активността на парламентарните комисии с постоянно присъединяване на министрите в тях.

„ Не да казваш – кои са тия в Народното събрание и да вървиш на интервенция или да риташ мач. “

„ Както в едно семейство, по този начин и в страната, когато отлагаш проблемите, те към този момент стават доста съществено задължение “, разяснява доцент Киселова по отношение на изтеклите мандати.

„ Отлагането на тези назначения докара до това да има безвремие в инспектората (на Висш съдебен съвет – бел. ред.) “, добави тя.

При стегната стратегия на държавното управление за 100 дни могат да се свършат доста неща, само че не е реалистично да се промени Конституцията, означи преподавателят по Конституционно право.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР