Съставени са 7 акта и са издадени 6 предписания.По повод

...
Съставени са 7 акта и са издадени 6 предписания.По повод
Коментари Харесай

БАБХ извърши 1087 извънредни проверки за Никулден

Съставени са 7 акта и са издадени 6 наставления.

По мотив отминалия празник Никулден, Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) извърши 1087 изключителни инспекции на обекти за произвеждане и продажба на риба и рибни артикули в цялата страна.

В интервала от 3 до 7 декември контролните органи на БАБХ инспектираха водоеми за отглеждане на жива риба, обекти за развъждане на аквакултури, за произвеждане и търговия с риба и рибни артикули, хранилища за търговия на едро и дребно, пазари и тържища, и заведения за публично хранене на територията на всички области.

В резултат на инспекциите са формирани 7 акта за определяне на административно нарушаване и са издадени 6 наставления.

Констатираните нарушавания са за продажба на риба от обекти, които не са регистрирани според настоящото законодателство, предложение на риба и рибни артикули с изминал период на валидност, без документи за генезис и погрешно етикетирани, неспазване на условията за температура при предпазване и неприятни хигиенични условия, както и нерегламентирана продажба на риба (без удостоверение за произход) от нерегистрирани по Закона за ветеринарномедицинската активност транспортни средства. По време на инспекциите са открити несъответствия по сградов фонд и съоръжение в търговски обекти, предлагащи риба и липса на правилно и постоянно водени записи в дневниците за самоконтрол (по Системата за ръководство сигурността на храните).

Спрени от реализация и ориентирани за заличаване са 7 кг охладена риба.

Агенцията прави и инспекции в зимните курорти, които стартираха на 10 декември и ще продължат до края на сезона.

По традиция по време и на Коледните и Новогодишни празници контролните органи на БАБХ ще инспектират обекти за търговия и предложение на храна на територията на цялата страна.

Дежурни инспектори към Българската организация по сигурност на храните ще ревизират обектите по време на празниците и в почивните дни. Те ще правят инспекции и по сигнали на консуматори, които ще могат да подават и онлайн или на горещия телефон на БАБХ – 0700 122 99.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР