Съставът от 25 служители, оборудвани с пет автомобила има основна

...
Съставът от 25 служители, оборудвани с пет автомобила има основна
Коментари Харесай

Благоевград вече със собствена жандармерия

Съставът от 25 чиновници, оборудвани с пет автомобила има съществена цел битката с битовата престъпност на териториите на областите Благоевград и Кюстендил.

Новото звено в Благоевград е група към Зоналното жандармерийско ръководства в София, изясни старши комисар Красимир Добрев, шеф на Дирекция " Жандармерия ”.  Звеното е едно от първите изнесени поделения на дирекцията според заповед на министъра на вътрешните работи. Нуждата от непрекъснато наличие на жандармерията на територията на двете области заради обширната повърхност и съществуването на граници наложи откриването на новото звено. Основен приоритет на групата ще бъде работа в дребните обитаеми места, контакт с жителите и кметовете, даже в труднодостъпни региони, където няма разполагаем полицейски запас. Служителите, които ще работят в групата са локални хора, които досега са пътували до София.

Старши комисар Дойчинов изрази благодарността си към управлението на Министерство на вътрешните работи за гласуваното доверие  и посочи, че близо година чиновниците на Дирекция " Жандармерия " и сътрудниците им от ОДМВР-Благоевград работят в отличен синхрон и добра връзка, за което приказват и отличните резултати от извършените взаимни интервенции на територията на Благоевградска област. " Вярвам, че с новата организация и с разполагането на жандармерийското звено на наша територия положителното ни взаимоотношение ще продължи и във към този момент ежедневните патрули ", сподели Дойчинов.

На церемонията по откриването присъстваха  още шефовете на регионалните дирекции в Благоевград и Кюстендил ст. комисарите Дойчин Дойчинов и Елиан Стамболийски, комисар Георги Пармаков, шеф на РДПБЗН-Благоевград, регионалният шеф на област Благоевград  Бисер Михайлов и други посетители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР