Съставът на новата Европейска комисия с председател Урсула фон дер

...
Съставът на новата Европейска комисия с председател Урсула фон дер
Коментари Харесай

Съветът на ЕС одобри новия състав на Комисията

Съставът на новата Европейска комисия с ръководител Урсула фон дер Лайен е утвърден от Съвета на Европейския съюз. Сега новата Европейска комисия би трябвало да бъде гласувана от Европейския парламент. Това ще се случи в сряда. 

Новите 25 еврокомисари и висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността бяха утвърдени на днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз. Това решение отваря пътя за гласуването в Екологичен потенциал.

Европарламентът ще би трябвало да гласоподава целия състав на комисията. Очаква се тя да бъде утвърдена, само че с минимално болшинство. След като бъде утвърдена, Европейската комисия ще проработи на 2 декември.

Всяка една страна-членка е излъчила собствен представител в Европейска комисия, който дава отговор за избран сектор. България е показана от Мария Габриел, която ще дава отговор за нововъведенията и младежта.

Обединеното кралство, което се намира в развой на овакантяване на Европейски Съюз, не е излъчило собствен претендент. Брекзит би трябвало да се състои на 31 януари 2020 г. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР