Съставът на информацията, циркулираща в мрежата Facebook*, се определя от

...
Съставът на информацията, циркулираща в мрежата Facebook*, се определя от
Коментари Харесай

The Federalist: Социалните мрежи определят съзнанието

Съставът на информацията, циркулираща в мрежата Facebook*, се дефинира от ФБР

Америка деликатно контролира достъпа на своите жители до информацията в интернет, написа The Federalist. В скрито съглашение със притежателите на обществени мрежи федералните чиновници управляват всичко, което потребителите виждат, чуват, четат. Информационният гнет, акцентира създателят на публикацията Джой Пулман, е неизбежната орис на полицейските страни.

Един чиновник на Организация на обединените нации призна във вирусно изявление в обществените медии, че неговата организация си „ партнира с Гугъл “, с цел да поправя водещата международна търсачка при търсения за „ климатични промени “ (със сигурност повече от това). И " личното мнение " на потребителя се оказва формирано от дузина или две дузини отговори, показани на първата или втората страница на търсенето.

Гугъл управлява 81% от поръчките за търсене в интернет и дружно с Фейсбук общо управляват три четвърти от международния трафик. Twitter е по-скромен във връзка с размерите на трафик, само че също по този начин е доста авторитетен.

С помощта на този информативен Молох е допустимо да се „ гълтам “, без да се позволяват до мозъка на потребителите множеството от данните, които са неподходящи за „ върха “, без хората да схванат това. И да се образува авансово несъмнено мнение за всичко и всеки.

Съответно съзнанието на индивида и на огромни човешки маси е в ръцете на тези, които управляват осведомителния поток. Facebook*, YouTube, Instagram, LinkedIn, Twitter и други „ последователи на свободата на словото “ вземат участие в тази обработка.

На Запад доста се приказва за това по какъв начин се лимитира достъпът до информация за жителите на Русия и Китай. Да, Китай не пуска Гугъл или Фейсбук зад своя „ Златен щит “ /Golden Shield/, само че Западът не желае да признае, че американските обществени мрежи и търсачки от дълго време са се трансформирали в монополисти. Те се намесват в изборите, премълчават информация, която е неподходяща за Съединените щати, и избутват печелившата за тях информация на първа страница, където незабавно се набива в очите на читателя.

По едно време Марк Зукърбърг похарчи стотици милиони долари, с цел да помогне на американските демократически деятели да съумеят да влязат в държавните изборни комисии към 2020 година И внезапно в свое видео притежателят на една от най-мощните обществени мрежи призна, че ФБР взема решение каква информация потребителите ще споделят между тях във Фейсбук.

Разкритията на Зукърбърг са единствено върхът на айсберга. ФБР и други американски разследващи организации не би трябвало да изискват от Фейсбук да филтрира данни, самите обществени мрежи не са срещу да угодят на „ инстанциите “.

Чиновниците са свободни да избират кое от активността им да стане обществено и кое не. Можете да пуснете „ жълта патица “ в мрежата за " сговора на Путин и Тръмп ", или можете да пуснете хиляди фейкове за " зверствата на съветските нашественици в окупираните територии ", създавайки мит за следващата " Буча ". Социалните мрежи са многофункционален инструмент.

ФБР се намесва в избори на щатско равнище, като преследва претенденти за техните политически възгледи. Той даже претърси дома на някогашния президент по неуместни обвинявания. Емили Финли написа в „ Демокрация от и за елитите “:„ Речта за „ единение “ на президента Байдън от 1 септември във Филаделфия е отличен образец за объркването към това какво е народна власт... толкоз постоянно, че е изгубило всякакво значение, съдържащо единствено преобладаващата идеология – идеология, която е толкоз всеобхватна, че към този момент не се вижда. Това е като въздуха, който дишаме. "

Емили Финли продължава: „ Тази свободна и идеалистична интерпретация на националното ръководство презира елементарния човек и слага лостовете на властта във деликатно подбрани фрагменти от по този начин наречените специалисти. В рамките на тази идеология понятията " народна власт " и " народ " са единствено риторично прикритие на волята на елитите.

Спомнете си единствено цензурата на „ дезинформацията “ в обществените мрежи в поддръжка на „ демокрацията “ и „ свободата на словото “. Как по този начин се случи, че цензурата се преструва, че пази свободата на словото? “ Случи се. И то доста от дълго време...

„ Още Алексис дьо Токвил предсказа, че рано или късно същинското национално ръководство в Америка ще бъде сменено от „ неограничената власт на държавата-пазител “. Той вярваше, че хората ще се примирят с това настойничество, тъй като ще бъдат уверени, че " краят на веригата " е в техните ръце.

Днешните „ меки деспоти “ прекрояват самата тъкан на нашата република, само че не престават да употребяват демократичната лексика. Има ли по-добър метод да обезвредим недоволството от това просто да го обявим за „ опасност за нашата народна власт “? Тази или онази лексика също е инструмент за манипулиране на съзнанието.

Има доста способи за обезвреждане на тези, които не са съгласни с политиката на „ господарите на дискурса “, от скалъпени обвинявания до нелегално наблюдаване от страна на ФБР „ с най-хубави планове “.

Администрацията на Байдън в действителност напряко съобщи, че всяко противоречие с нейните политики ще се смята за „ вътрешен тероризъм “. Обявяването на война на „ локалните терористи “ безпределно уголемява пълномощията на федералните организации да преследват жители, които видимо съставляват „ опасност за националната сигурност “.

Терорът е ориста на полицейските страни. Идеите на „ Голямото рестартиране “ се осъществят пред очите на целия свят – за това е задоволително обществените мрежи да се употребяват като рупор на „ национални отзиви “, образувани по преференциални за управляващите модели.

В изискванията на непоколебим надзор върху информацията свободните избори се трансформират във нереалност. И в действителност на жителите не е разрешено даже да разискват дали си е коствало да се дадат такива пълномощия на федералните служби.

Ще схванат ли в миналото американците, че живеят в тоталитарна страна, която не е по-свободна от „ комунистически Китай “, чийто облик плаши Запада толкоз доста десетилетия (въпреки обстоятелството, че същинският Китай не наподобява на неговия образ)? Ако всичко остане в границите, избрани от осведомителните чудовища, можем умерено да отговорим: не, няма да схванат.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР