Съставът на Хърватия се класира за исторически първи финал на

...
Съставът на Хърватия се класира за исторически първи финал на
Коментари Харесай

История: хърватия с първи финал на световно първенство



Съставът на Хърватия се класира за исторически първи край на международно състезание по футбол. Марио Манджукич донесе успеха с 2:1 на хърватите над Англия с гола маркиран в 109-та минута на продълженията. Редовното време на полуфинала приключи наедно 1:1.

Двубоят стартира по най-хубавият метод за „ Трите лъва “, които откриха резултата още в 5-ата минута с попадението на  Киъран Трипиър. До края на първото полувреме играта бе равностойна, като хърватите опитваха да намерят пролуки в добре проведената защита на противника, само че без  триумф. От своя страна селекцията на Гарет Саутгейт използваше всяка комфортна опция, с цел да контраатакува.

След почивката „ шахматистите “  ускориха настиска в търсене на изравнителен гол, който падна в 69-ата минута, когато Иван Перишич засече топката от въздуха за 1:1.

В последна сметка постоянното време приключи наедно и мачът влезе в продължения. През първите 15 минути и двата отбора имаха по една добра опция за гол, само че резултатът още веднъж остана неизменен.

Решаващият миг в дуела пристигна в 109-ата минута, при която Перишич изведе на чиста позиция Марио Манджукич. Нападателят на " Ювентус " овладя топката и невъзмутимо я плъзна под плонжа на Пикфорд за крайното 2:1 в интерес на Хърватия.

Преди днешния мач най-хубавото достижение на хърватите на международни финали бе третото място на Мондиала във Франция през 1998 година. От своя страна англичаните пропуснаха опцията да се класират за втория си край на международни финали след този от 1966-та година насам, след като е единствената им купа.

Финалът на Мондиал 2018 сред Хърватия и Франция ще е в неделя на стадион „ Лужники “ в Москва и ще бъде излъчен директно по стратегия Хоризонт от 18.00 часа.

В събота в срещата за третото място в Санкт Петербург ще се срещнат Белгия и Англия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР