Съставът на Арсенал победи Бърнли с 2:1 в откриващия мач

...
Съставът на Арсенал победи Бърнли с 2:1 в откриващия мач
Коментари Харесай

Арсенал потрепери, но Обамяенг отново бе звездата на шоуто

Съставът на Арсенал победи Бърнли с 2:1 в откриващия мач от съботната стратегия на втория кръг на Висшата лига. Головете за „ топчиите “ означиха Александър Лаказет в 13-та минута и Пиер-Емерик Обамеянг в 64-та минута. За Бърнли прецизен беше Ашли Барнс, който изравни резултата в 44-та минута, преди Обамяенг да донесе успеха за домакините.

Двубоят стартира с напън на Арсенал като след поредност от корнери „ топчиите “ откриха път през защитата на Бърнли. В 13-та минута Дани Себайос центрира в наказателното поле, където след огромно безредие Лаказет вкара от легнало състояние, с цел да даде задатък на тима на Унай Емери.

До края на полувремето обаче картинката на терена се промени фрапантно. Бранителите на Арсенал все по-трудно се справяха с директния жанр на Бърнли, като след разбърквания пред вратата на Бернд Лено се стигна до шансове за Ашли Барнс и Крис Ууд.

В 34-та минути пристигна и положително състояние на сметката на „ топчиите “. След многоходова композиция Начо Монреал изведе Рийс Нелсън, който от дребен ъгъл стреля право в тялото на вратаря на Том Хийтън. Минути по-късно Матео Гендузи също тества реакциите на Хийтън.

В 44-та минута извънредно интензивният Ашли Барнс получи своята премия. След контраофанзива за Бърнли Дуайт Макнийл откри Барнс в наказателното поле, койтос е ориентира най-добре и прати топката оттатък плонжа на Берн Лено, с цел да изравни резултата.

Началото на второто полувреме беше белязано от влизането в игра на новото попълнение Никола Пепе, който размени Нелсън. Това незабавно раздвижи играта на Арсенал. В 60-та минута, след подаване на Пепе, Обамеянг беше изведен самичък против Хийтън, само че британският пазач съкрати ъгъла и мазета удара в корнер.

Само 3 минути по-късно друго ново попълнение на Арсенал – Дани Себайос, откри пространство на границата на наказателното поле и насочи прекрасен удар към долния ляв ъгъл на вратата на Бърнли, само че Хийтън още веднъж беше страховит в намесата си.

Все отново разумното се случи в 64-та минута. Пиер-Емери Обамеянг получи топката от Себайос, освободи се от своя надзирател и насочи акуратен и мощен удар в долния ляв ъгъл на Хийтън, който този път нямаше късмет за интервенция и Арсенал още веднъж поведе в резултата.

До края на дуела „ артилеристите “ се опитваха да запазят резултата преди всичко, като и двата състава имаха няколко положения, от които обаче не произлезе гол. Така Арсенал събра цялостен актив от 6 точки след 2 изиграни мача. Бърнли, от своя страна, остана със извоюваните 3 точки в първия дуел против Саутхемптън.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР