Състав на Варненския окръжен съд взе днес, 25 април, мярка

...
Състав на Варненския окръжен съд взе днес, 25 април, мярка
Коментари Харесай

Стрелецът от Варна остава в ареста

Състав на Варненския областен съд взе през днешния ден, 25 април, мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на обвинения Айдън А. Това се случи, откакто Окръжната прокуратура във Варна внесе искане за установяване на най-тежката мярка за процесуална насила на 40-годишния мъж, който стреля на централен варненски бул. и рани 29-годишния Боян Х.

Опитът за ликвидиране по метод и със средства, рискови за живота на мнозина – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, по отношение на член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс, е бил осъществен на 23 април към 21 часа, когато колите на Айдън и съперника му в бизнеса с дюнери Мехмед М. се засекли на бул. „ Генерал Колев “. В различен автомобил пътувал потърпевшият Боян Х., който бил другар с Мехмед.

Двама се стреляха във Варна поради конкуренция в бизнеса с дюнерите

Мехмед и Боян отишли до колата на Айдън. Бизнесконкурентите Мехмед и Айдън почнали следващата словесна препирня. Двамата имали остаряла омраза и персонална нетърпимост от години, като взаимно се упреквали в кражба на личния състав в дюнерджийниците си. Айдън създал изстрел във въздуха със законно притежаван револвер „ Глог 17 “, а по-късно ранил Боян в региона на корема.

Още същата нощ била осъществена животоспасяваща интервенция на потърпевшия Боян в болничното заведение „ Света Анна “ във Варна. Животът му продължава да е в заплаха. Стрелецът – 40-годишният Айдън А., ще остане в ареста, след днешното определение на Варненския областен съд, което предстои на обжалване пред Апелативния съд.

Съдебното съвещание се е провело посредством видеоконферентна връзка сред ареста и Варненския областен съд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР