Състав на Варненския окръжен съд не уважи искането за условно

...
Състав на Варненския окръжен съд не уважи искането за условно
Коментари Харесай

Варненец, застрелял брат си и снаха си, поиска да го освободят предсрочно

 Състав на Варненския областен съд не почете настояването за условно предварително освобождение на Антонин Влаев, които изтърпява присъда от 20г. затвор ликвидиране на брат си и брачната половинка му през 2005г. 

Пресцентърът на Варненски областен съд напомня хронологията на закононарушението. На 14 март 2005 година сред Антонин Влаев и брат му избухва скандал поради неуредени имуществени разногласия, а отношението към брачната половинка на брат му също било отрицателно. 51-годишният Виолин и 24-годишната Драгомира били разстреляни в мазето на фамилната къща на ул. " Съборни " във Варна с единични изстрели в главите. Антонин инсценирал убийството на брат си от брачната половинка му и по-късно самичък съобщил за гибелта им в полицията.

На 30.05.07г. Варненският областен съд признава Влаев за отговорен и му постанова наказване " пожизнен затвор без право на подмяна “, която е доказана от Апелативен съд – Варна. На 2.12.2008г. Върховният касационен съд анулира наложеното наказване и го заменя с " отнемане от независимост “ в размер на 20 години.

Към момента 61-годишният Антонин Влаев е излежал в пандиза 15г. и 4 месеца. Според мнението на Затвора-Варна, той не е дал доказателства за своето коригиране.

От прокуратурата показаха, че е изпълнена единствено една от нужните причина за условно предварително освобождение - наказаният да е изтърпял половината от наложеното наказване.

Пред съда брачната половинка на Антонин Влаев, която беше конституирана като негов бранител уточни, че той е в тежко здравословно положение и има потребност от профилирана здравна помощ.

Варненският областен съд позволи настояването за разглеждане, само че откакто се срещна с показаните доказателства и сложни оценки от Затвора- Варна го остави без почитание. Съдът реши, че не са налице безапелационни доказателства за втората изискуема причина за условното предварително освобождение – позитивна смяна в наказания по време на изтърпяване на наказването. Представената здравна документи ще бъде препратена към Варненска окръжна прокуратура и управлението на Затвора – Варна, защото в тяхната компетентност е да преценяват, дали е належащо да бъде прекратено осъществяването на наказването.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР