Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Хюсмен

...
Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Хюсмен
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на разследван за отвличане, извършено преди 2 г.

Състав на Варненския апелативен съд удостовери първичния арест на Хюсмен Реджеб, притеглен като обвинен, дружно с други 3 лица по тази причина, че в съучастничество през март 2016 година отвлекли лице, ненавършило пълноправие и поискали откуп за него. Втората правосъдна инстанция удостовери като вярно и законосъобразно определение на Окръжен съд - Разград от предходната седмица, с което Хюсмен е бил арестуван под стража. Спрямо другите три лица, взели участие в отвличането е била избрана " парична гаранция ".
Пресслужбата на Апелативен съд - Варна напомня, че въпросът е обвързван с действие, осъществено на 4 март преди 2 години в село Здравец, обл.Разград. Хюсмен Реджеб в съучастничество със Стефан Ив., Ивалин Ив. и Борис С. отвлякъл Сали М., а като изискване за освобождението му поискали от брат му 600 лева
Днес Апелативен съд - Варна остави без почитание жалбата на отбраната на Реджеб против първичния арест и показа основанията на Оценка за съвместимост - Разград за установяване на най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на обвинения. Преценката на събраните в хода на следствието доказателства обосновават и за този съд в забележителна степен догатката, че Хюсмен е съпричастен към закононарушението, за което е притеглен като обвинен. Законодателят е планувал тежко наказване за похищение на малолетно лице - отнемане от независимост за период от 10 до 20 години или пожизнен затвор, и конфискация на част или на цялото имущество на отговорния.

Втората правосъдна инстанция показа и извода на Оценка за съвместимост - Разград, че е действителна заплахата Хюсмен да се укрие от наказателно гонене. От справката за съдимост е видно, че макар младата си възраст(24г.), обвиненият към този момент е осъждан два пъти с влезнали в действие присъди и три пъти е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказване санкция, само че във всички случаи за осъществени умишлени закононарушения от общ темперамент. Според прокурора от Апелативна прокуратура тези данни сочат за " трайна настройка на обвинения към неуважение на правните правила и на правовия ред ".

Преценката на всички тези обстоятелства, доказателства и условия мотивираха Варненския апелативен съд да удостовери първичния арест на Хюсмен Реджеб, притеглен като обвинен, дружно с други 3 лица по тази причина, че в съучастничество през м.март 2016 година отвлекли лице, ненавършило пълноправие и поискали откуп за него. Това определение на втората правосъдна инстанция не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР