Състав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразно определение на

...
Състав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразно определение на
Коментари Харесай

Руснак се опита легално да излезе от ареста във Варна, но не успя, чака го екстрадиция

Състав на Варненския апелативен съд удостовери като законосъобразно определение на Окръжен съд – Варна от предходната седмица, с което жителят на Руската федерация Михаил К. е бил арестуван с мярка за неотклонение „ задържане под стража “ до привършване на производството му по екстрадиция.

Пресслужбата на апелативната инстанция напомня, че руснакът е бил арестуван на 1 юни тази година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Аерогара – Варна при опит да влезе в страната. Той е бил разгласен за интернационално търсене посредством ИНТЕРПОЛ от съветските управляващи, откакто не е бил открит в родината си. Следствен комитет на Руската федерация в Москва е водила следствие по отношение на него за документна машинация в изключително огромни размери, а способен съветски съд е издал решение за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за екстрадиция.
С определение на Варненския областен съд от 5 юни тази година Михаил К. е бил задърлжан краткотрайно за период от 40 дни, интервал, в който способените съветски управляващи би трябвало да изпратят молбата за екстрадицията на своя съотечественик. Това определение е било анулирано от Апелативен съд – Варна в края на м.Юни и мярката на руснака и била променена в „ домакински арест “. Чужденецът има лично жилище в КК „ Елените “.
Броени дни преди да изтече 40 дневния период, даден на съветските управляващи, те са изпратили формалното искане за предаването на Михаил К.. Молбата за екстрадиция е била съпроводена с всички документи, които ЗЕЕЗА показва.
Днес въззивната апелативна инстанция откри, че Окръжен съд – Варна вярно е определил още веднъж мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на съветския жител. Спрямо него в родината му има формирано наказателно произвеждане за закононарушение, което се санкционира строго както по съветския, по този начин и по българския Наказателен кодекс. Михаил е бил неведнъж призозаван в Русия, търсен първо там, а по-късно и посредством ИНТЕРПОЛ. 
И този съд намира, че мярката за неотклонение има за цел да подсигурява явяването на лицето на делото пред Варненския областен съд, което ще преглежда всъщност настояването на съветските управляващи за екстрадицията му. Първата правосъдна инстанция го е насрочила за разглеждане на следващия ден, 18 юли 2018 година.
Михаил К. ще дочака това в следствения арест, а определението на Варненския апелативен съд, с което се удостоверява „ задържането под стража “ на руснака до привършване на производството по екстрадиция не предстои на обжалване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР