Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилна и законосъобразна

...
Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилна и законосъобразна
Коментари Харесай

Престъпник се помоли на Варненския апелативен съд, но не му мина номерът

Състав на Варненския апелативен съд удостовери като вярна и законосъобразна първичната мярка за неотклонение, взета по отношение на Симеон Иванов, притеглен като обвинен по тази причина, че държал наркотични субстанции, с цел да ги популяризира и за ръководство на МПС след приложимост на опиати.
Пресслужбата на Апелативен съд - Варна напомня, че при започване на предходната седмица Варненският областен съд дефинира най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на Иванов, притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане на Второ районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи във Варна. Дни преди този момент, при претършуване на жилището на Симеон и в помещение, наето от него като база за разфасоване на опиатите, били открити и конфискувани 110 г марихуана и 30 г амфетамини.

Днес, Варненският апелативен съд показа всички учредения на първата правосъдна инстанция за установяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Иванов. Задържането под стража е съобразено със събраните в хода на следствието материали и доказателства, които обосновават догатката, че обвиненият е съпричастен към закононарушенията, за които е притеглен. Деянието е тежко по смисъла на закона, с висока социална заплаха и се санкционира строго.

Въззивният съд остави без почитание жалбата на Иванов, който твърди, че няма заплаха да извърши закононарушение и моли съда да му дефинира " домакински арест " или " парична гаранция ". Апелативният съд не показа причините на обвинения и се базира на доказателствата, посочени от прокуратурата, съгласно които през януари тази година, Симеон е бил притеглен към наказателна отговорност за държане на наркотични субстанции. Срещу него тогава е било формирано бързо полицейско произвеждане, което е висящо все още.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се удостоверява първичната мярка за неотклонение " задържане под стража ", избрана по отношение на Симеон Иванов, притеглен като обвинен по тази причина, че държал наркотични субстанции, с цел да ги популяризира и за ръководство на МПС след приложимост на опиати е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР