Състав на Върховния касационен съд остави (ВКС) в сила осъдителната

...
Състав на Върховния касационен съд остави (ВКС) в сила осъдителната
Коментари Харесай

Осъдиха публичен изпълнител от Варна, работил за Мишо Бирата

Състав на Върховния касационен съд остави (ВКС) в действие неоправдателната присъда от 1 година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период, постановена от Апелативния съд във Варна, на Недрет Н., обществен реализатор в Агенцията за държавни вземания - Варна. Това оповестиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Недрет Н. нарушил служебните си отговорности, като прекратил с предписание изпълнително произвеждане, формирано за наложително събиране на дължими от сдружение " Евродринкс " АД на предприемача Михаил Михов държавни вземания, в случай че задължението не било погасено напълно.

Така с действието си наказаният обществен реализатор предизвикал на страната обилни нездравословни последствия. Според съдебно-счетоводната експертиза по делото цената им възлиза на съвсем половин милион лв. /498 728,68 лева/.

Това станало допустимо посредством ръчни записи от разпознат консуматор с потребителското име на наказания Недрет Н. В деловодната система на Агенцията за държавни вземания по изпълнителното дело против дружеството-длъжник " Евродринкс " АД ръчно била вписана смяна на размера на дължимите лихви и на част от главниците по несъбраните вземания.
Още по тематаПак съдят държавен чиновник за анулиран дълг на Мишо Бирата
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР