Състав на Върховния касационен съд е потвърдил осъдителната присъда на

...
Състав на Върховния касационен съд е потвърдил осъдителната присъда на
Коментари Харесай

Влезе в сила осъдителната присъда на бившия директор на „Напоителни системи“ ЕАД в Шумен

Състав на Върховния касационен съд е удостоверил неоправдателната присъда на някогашния началник на „ Напоителни системи “ ЕАД в Шумен Юлиян В. на 15 януари 2020 година Както към този момент е известно, той бе наказан на 2 години отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период.

Юлиян В. бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за умишлена занемареност при ръководство на „ Напоителни системи “, от което бяха породени обилни вреди за държавното сдружение. Като длъжностно лице Юлиян В. разпореди да бъде изпусната водата в язовир „ Нови пазар 1 “, с цел да бъде осъществен нерегламентиран икономически лов на риба. Така от 500 000 куб. метра вода в язовира след разпореждането му остана едвам една десета от водния размер.

Влязлата в действие присъда заварва наказания като шеф на общинското сдружение „ Общински жилища и парцели “ в Шумен. Окръжната прокуратура в града чака реакцията на община Шумен, като счита за аморално наказан като длъжностно лице за умишлена занемареност в ръководено държавно сдружение да управлява общинска компания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР