Състав на Търговищкия окръжен съд със свое решение допусна предаването

...
Състав на Търговищкия окръжен съд със свое решение допусна предаването
Коментари Харесай

Връщат издирван белгиец в родината му, имал плантация за канабис

 Състав на Търговищкия областен съд със свое решение позволи предаването на българския жител Билгин М. на правосъдните управляващи в Кралство Белгия в осъществяване на европейска заповед за арест. Тя беше импортирана в съда от Окръжната прокуратура в Търговище.

41-годишният мъж е търсен с ЕЗА, издадена от първоинстанционния съд на Западна  Фландрия, Кралство Белгия, за следствие на незаконната му дейност  в интервала от 1 януари до 18 ноември 2019 година Той в съучастничество с други лица се занимавал с развъждане на канабис в ферма и с продажба на упойващи субстанции. В Белгин М. са открити 1 кг и 900 грама канабис. Освен развъждането и държането за разпространяване на канабис Билгин М. е търсен и за кражба на електричество в град Варегем.

Мъжът е бил открит и арестуван в районното ръководство на Омуртаг на 23 януари тази година. С разпореждане на прокурор в Окръжната прокуратура в Търговище той е бил арестуван до 72 часа.

В първото съвещание по настояването на правосъдните управляващи на Кралство Белгия търсеният дал единодушие да предаден. Днес още веднъж е удостоверил единодушието си.

Решението на Търговищкия областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР