Състав на Специализирания наказателен съд върна делото срещу Димитър Желязков,

...
Състав на Специализирания наказателен съд върна делото срещу Димитър Желязков,
Коментари Харесай

Спецсъдът върна делото срещу Митьо Очите

Състав на Специализирания углавен съд върна делото против Димитър Желязков, станал по-известен като Митьо Очите, за поправяне.

Припомняме, малко по-рано през днешния ден юристът му Илиян Василев изиска преустановяване на наказателното и правосъдното произвеждане с претекст, че са позволени основни процесуални нарушавания.
 Делото против Митьо Очите още веднъж не потегли
Делото против Митьо Очите още веднъж не потегли

Според юриста му той не може да бъде съден за множеството обвинявания

По думите на отбраната няма нищо правилно в тезата на прокуратурата, че Турция е предала Желязков на България, с цел да си го съди за каквото изиска. Адвокатите недоумяват спокойствието, с което прокурорите се пробват да отвлекат вниманието на съда.

Желязков, дружно с още 12 души са упрекнати за управление на проведена незаконна група за изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати. Групата работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Останалите подсъдими по делото са дъщерята на Желязков - Станислава Желязкова, Карен Ованнисян, Йордан Въчев, Иван Найденов, Иван Пишиев, Калоян Колев, Радослав Николов, Венцислав Христов, Андрей Андреев, Пейко Янков, Пламен Петков и Юмер Мехмед. Последният беше разгласен за общодържавно търсене от съда на 21 май. Тогава делото против Очите още веднъж беше отсрочено.
 Защитата на Желязков изиска преустановяване на процеса
Защитата на Желязков изиска преустановяване на процеса

От държавното обвиняване обявиха, че няма предпоставки за това

Припомняме, на последното правосъдно съвещание от 14 юни делото против Митьо Очите още веднъж не потегли и от втория път. Според юрист Илиян Василев, който пази Желязков в съда това е: " следващата нескопосана оперативна интервенция на някои прокурори в Спецпрокуратурата да осуетят разглеждането на делото ".

По време на днешното правосъдно съвещание прокуратурата счете, че гражданските искове са навреме предявени, до момента в който отбраната не се съгласи с гражданските искания , защото щял да се затрудни наказателният развой. Молбите не дават отговор на условието на закона и не е посочено от кое място произтичат претендираните цивилен искания, показаха юристите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР