Състав на Специализирания наказателен съд постанови мярка за неотклонение домашен

...
Състав на Специализирания наказателен съд постанови мярка за неотклонение домашен
Коментари Харесай

Двама обвинени от Комисията по хазарта излизат под домашен арест

Състав на Специализирания углавен съд постанови мярка за неотклонение " домакински арест " на Тодор Марков, член на Комисията по хазарта, и на Пламен Георгиев, някогашен член на същата комисия .

Двамата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков . Прокуратурата изиска най-строгата мярка за задържане.
 Над 25 очевидци са разпитани по делото за незаконната група на Божков Обновена
Над 25 очевидци са разпитани по делото за незаконната група на Божков

Разгледаха непрекъснатия арест на двама членове от Комисията по
хазарта

Според съда и за двамата обвинени от доказателствения материал не може да се откри да са взели участие в незаконното съдружие . Не по този начин обаче стои въпросът с второто посочено обвиняване. Според съда има доказателства, които сочат евентуална съпричастност и целенасочени дейности за облагодетелстване на сдружения на Божков . Това е ставало при реализиране на служебните отговорности на обвинените или по-точно при тяхното несъблюдение.

Съдът приема, че няма риск двамата да се укрият, само че има риск за реализиране на нови закононарушение. Въпреки това мярката " задържане под стража " се явява тежка за двамата обвинени, по тази причина и съдът ги пусна под домакински арест.

Адвокат Слави Димитров, бранител на обвинения Тодор Марков, съобщи пред публицисти, че обвиняванията не са конкретизирани и от отбраната не могат да ги разясняват.
 Задържаха още двама от Комисията по <a href=хазарта поради следствието против Божков " >
Задържаха още двама от Комисията по
хазарта поради следствието против Божков

Спецпрокуратурата е поискала непрекъснат арест за двамата

Прокурор Фердинандов не остана удовлетворен от решението на магистратите . Двамата обвинени са се познавали с предприемача Васил Божков, поддържали се близки и другарски връзки, изясни прокурор Фердинандов, базирайки се на свидетелските показания. Прокурарът уточни и че Тодор Марков и Пламен Георгиев не са изпълнили своето служебно обвързване като чиновници на Държавната комисия по
хазарта.

По думите на прокурора има доказателства за несъблюдение и по отношение на други юридически лица и други сдружения .

Припомняме, предприемачът Васил Божков е с повдигнати обвинявания за началник на проведена незаконна група , за насила, опит за рушвет на длъжностно лице, подбуждане към закононарушение по работа и други Допълнително против Васил Божков стартира следствие и по изказванията за изнасилвания и убийства - обвинявания изречени от някогашен бизнес-партньор пред медиите. Отделно инспекция се прави и на цялата сбирка от антични предмети, благосъстоятелност на Васил Божков. Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от упрекнатите с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе арестуван и още един от упрекнатите по следствието в
хазарта - предприемачът Борис Бекяров .

Вчера бе открит и търсения предприемач Александър Тумпаров , доближен на Божков, на който е наложена гаранция от 1,5 млн. лева

В ареста се намира и някогашният ръководител на Комисията по
хазарта Огнемир Митев. Предпоследният началник на Комисията, който я оглавяваше по време на разкритията, Александър Георгиев бе освободен под гаранция от 40 000 лева , защото е оказал подпомагане на проверяващите органи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР