Състав на Специализирания наказателен съд отложи делото срещу бившия здравен

...
Състав на Специализирания наказателен съд отложи делото срещу бившия здравен
Коментари Харесай

Неявил се свидетел отложи делото срещу Петър Москов

Състав на Специализирания углавен съд отсрочи делото против някогашния здравен министър Петър Москов и заместника му Адам Персенски. Двамата са упрекнати за вноса като подаяние на имунизациите " Пентаксим ", " Еувакс Б " и " Тетадиф ".

Причината е, че призованият очевидец по делото Славей Тодоров не се яви по време на днешното правосъдно съвещание. Съдът счете, че в случай че той не се яви, би трябвало да бъдат призовани други очевидци, с цел да може да продължи правосъдният развой.

Припомняме, преди да стартира разпоредителното съвещание някогашният здравен министър Петър Москов разяснява, че го разкарват като мечка из съдилищата , а отговорност би трябвало да бъде поета от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които са подклаждали нервността в Народното събрание.

На 12 март прокуратурата упрекна някогашния здравен министър Петър Москов, Адам Персенски и още трима души от " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД.

 Спецсъдът преглежда делото против Москов и Персенски
Спецсъдът преглежда делото против Москов и Персенски

Петър Москов не схваща за какво е упрекнат

Москов е упрекнат за това, че през 2015 година в качеството си министър на опазването на здравето не е извършил служебните си отговорности . Обвинението е, че Москов е приел подаяние от Министерство на здравеопазването на Турция под формата на 100 хиляди дози ваксина за деца " Пентаксим " - 0.5 мл. " и 100 хиляди дози ваксина за " Хепатит Б " - " Еувакс Б ", като обаче имунизациите не са позволени за приложимост на територията на България. Поради това не биха могли да отговорят на потребностите на имунизационния календар в страната.

Заради дейностите на Москов съгласно прокуратурата здравното ведомство е ощетено с 325 233,87 лева

 Делото против Москов за имунизациите потегли
Делото против Москов за имунизациите потегли

Отпаднаха по-голяма част от очевидците

Второто обвиняване против някогашния здравен министър е, че на 27 ноември 2015 година като помощник съзнателно е улеснил подписване на неизгодна договорка с " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД за подаяние на 5 000 000 дози ваксини " БЦЖ ".

 Една от дарените турски ваксини е била без relеase документ
Една от дарените турски ваксини е била без relеase документ

Твърдението е на очевидец по делото против Москов и Персенски

Третото обвиняване на Москов е за това, че в интервала 20 юни 2016 година - 1 юли 2016 година, като министър на опазването на здравето и принципал на " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД, не е упражнил нужния надзор върху работа на лица, на които е предоставено ръководството на публично имущество.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР