Състав на Софийския градски съд (СГС) спря производството, иницирано от

...
Състав на Софийския градски съд (СГС) спря производството, иницирано от
Коментари Харесай

Съдът чака Куйович да не обжалва, за да го върне в затвора

Състав на Софийския градски съд (СГС) спря производството, иницирано от началника на пандиза в София по отношение на връщането на черногореца Будимир Куйович в общежитие от закрит вид.

Съдът реши, че не може да се произнесе по това дело, до момента в който не завърши другият развой, който наказаният води против заповед на шефа на пандиза поради замяната на режима му от лек в общ.

Припомняме, че Будимир Куйович излежава последните 3 години и половина от 16-годишната си присъда за трафик на дрога.
 Прокуратурата още събира доказателства за режима на Куйович
Прокуратурата още събира доказателства за режима на Куйович

Искат да го върнат на изтърпяване на наказването при общ режим

На последното правосъдно съвещание на 7 октомври, както и на това на 25 септември делото против черногореца беше отлагано , с цел да могат да се съберат нови доказателства.

Двете паралелни каузи започнаха, откакто в края на август месец Будимир Куйович беше задържан при рутинна инспекция на Автомагистрала " Тракия " с подправена шофьорска брошура, макар че би трябвало да излежава присъдата си. По-късно се разбра, че по това време е бил в отпуск от пандиза, настанен в намерено общежитие в Казичене.

Тогава по отношение на Куйович не бе взета мярка за неотклонение, защото изтърпява наказване " отнемане от независимост ". След задържането му още веднъж бе наведен в пандиза за доизтърпяване на наказването.

Случаят обаче коства поста на и.д. шефа на Софийския централен затвор Десислав Трайков, който бе освободен от поста при започване на септември месец.
 Търсят още причини за правния стабилитет на открития режим на Куйович
Търсят още причини за правния стабилитет на открития режим на Куйович

Съдът отсрочи настояването на шефа на софийския затвор за 7 октомври

След случката на автомагистралата водачът на АБВ и някогашен министър на вътрешните работи Румен Петков разяснява със жлъч, че Будимир Куйович е " воин на затворническия труд ". Тогава Петков настоя делото против Будимир Куйович да бъде разкрито.

Преди повече от 10 години поради дейности и думи на черногореца имаше оставки на полицейски шефове. По време на правосъдния развой против Куйович обвиненият съумя да упрекна даже тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев на 13 април 2008 година

Преди да бъде наказан, посоченият за индивида на Сретен Йосич у нас имаше 10-годишна възбрана за влизане в страната ни. Куйович обаче я нарушава 14 пъти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР