Състав на Софийския градски съд прекрати и върна за втори

...
Състав на Софийския градски съд прекрати и върна за втори
Коментари Харесай

Върнаха за втори път делото срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров на прокуратурата

Състав на Софийския градски съд приключи и върна за повторно делото против някогашния началник на АПИ Лазар Лазаров на прокуратурата.

Специализирано звено " Антикорупция " към Софийска градска прокуратура упрекна през юни месец предходната година някогашния началник на организацията в занемареност. От нея били последвали вреди за АПИ в размер на 41 630 050 лева

Първоначално делото се гледа в Специализирания съд, само че след спор за подсъдността му Върховния касационен съд реши, че то би трябвало да се гледа от градския съд. Там по време на разпоредителното съвещание беше върнато на прокуратурата, само че след митинг от страна на държавното обвиняване Апелативният съд отхвърли определението на първоинстанционния съд.

Сега за повторно съдът откри, че в обвинителния акт има нарушавания, които лимитират правата на подсъдимия да разбере в какво е упрекнат. Съдът означи несъгласия и грешки при връзката сред осъществените действия от Лазаров и нанесената за АПИ вреда. И означи, че прокуратурата е належащо да направи промени в обвиняването, с цел да може Лазаров да разбере какви съответни негови дейности са довели до закононарушение. Както и да в профил някои механически грешки.

Прокурорът по делото означи пред Българска телеграфна агенция, че най-вероятно ще стачкува определението на съда, само че първо би трябвало да се запознае в детайли с претекстовете.

Лазаров сподели по време на разпоредителното съвещание, че обвинителният акт е " безпорядък " и " скачане от тематика в тематика ". По думите му в обвиняването против него са му вменени обвързване и функционалности, които той не е имал като ръководител на АПИ - за подписване на контракти и възлагане на публични поръчки, което било от пълномощията на Управителния съвет на организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР