Състав на Софийския градски съд отхвърли доказателствените искания по искането

...
Състав на Софийския градски съд отхвърли доказателствените искания по искането
Коментари Харесай

СГС отхвърли исканията за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман

Състав на Софийския градски съд отхвърли доказателствените претенции по настояването на австралиеца Джок Полфрийман за условно предварително освобождението от пандиза, направени от юриста му .

По време на днешното правосъдно съвещание наказаният съобщи, че не се нуждае от преводач и " не му се губят думи " на български език.

Страните по делото не видяха процесуална спънка за гледане настояването на Полфрийман за условно предварително освобождение от пандиза, както и искане за отказ на правосъдния състав.

Въпреки това юристът на Полфрийман настоя за доказателствени претенции. Според отбраната би трябвало да бъдат показани самостоятелните проекти за осъществяване на присъдата , годишните отчети за резултатите от работата по въпросните проекти, методиката по която администрацията е направила оценка на риска от щета за обществото, документи за стратегиите за влияние, в които е бил включен Полфрийман.
 Полфрийман се отхвърли от предварително освобождение
Полфрийман се отхвърли от предварително освобождение

Искал да има позитивни констатации от пандиза, сегашните били негативни

Защитата упорства да бъде поискана от пандиза статистическа информация за броя на чужденците в пандиза и какъв брой от тях са на омекотен, лек режим , както и да бъдат позволени очевидци - свещеник Ковачев и отец Павлов, които да кажат какви са позитивните наблюдения за наказания. Защитата показа и мнение на омбудсмана Мая Манолова по направена от юристите тъжба.

Прокуратурата възрази върху по този начин направените претенции с аругмент, че има задоволително доказателства, а по този начин направените претенции биха раздули предмета на производството.

В правосъдната зала участва и изпълняващ функционалностите шеф на Синдиката на чиновниците в пандиза (ССЗ) Светослав Трайков , който съобщи, че настояванията на отбраната не са относими. Въпреки причините на прокуратурата и ССЗ, отбраната упорства, че би трябвало да се види по какъв начин през годините администрацията прави оценка държанието и смяната на хората, лишени от независимост.

След чуване на страните, съдът не почете настояването на юриста на Полфрийман и счете, че не би трябвало да се показват доказателствените претенции направени от отбраната. Магистратите оставиха и без почитание показаните документи по делото.
 Искат пожизнен затвор за Полфрийман
Искат пожизнен затвор за Полфрийман

На 28 декември австралиецът умъртви с нож

Припомняме, Джок Полфрийман излежава присъда от 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година Тогава австралиецът влиза в спор с група от над 10 души, измежду които Монов и Антон Захариев, който е ранен. Полфрийман твърди, че групата на Монов е повалила на земята човек от ромски генезис, по тази причина той е реагирал и се е намесил.

Полфрийман към този момент е осъждал България в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, защото магистратите одобряват, че е нарушена неговата независимост на изложение. Той е ръководител на Българското затворническо съдружие за реабилитация, като не е наказван за нарушавания в пандиза и е награждаван за положително държание.
 Отложиха съвещанието за предварителното освобождение на Джок Полфрийман
Отложиха съвещанието за предварителното освобождение на Джок Полфрийман

Защитникът му желае повече време, с цел да се запознае с материалите

Името му влезе и в скандал, когато като ръководител на сдружението е номиниран в годишния конкурс на БХК " Човек на годината ".

Припомняме още, че на 18 май предходната година стана ясно, че Полфрийман се отхвърля от предварително освобождение.

През 2009 година прокуратурата изиска пожизнен затвор за подсъдимия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР