Състав на Софийски апелативен съд е оставил без уважение жалбата

...
Състав на Софийски апелативен съд е оставил без уважение жалбата
Коментари Харесай

Обвиняем за палеж на автомобили в столицата остава в ареста

Състав на Софийски апелативен съд е оставил без почитание жалбата на обвинения В.С. (на 28 години), притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 330, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Досъдебното произвеждане против него се води от Софийска градска прокуратура за провокиран палеж в столицата.

Около среднощ на 08.06.2020 година, на паркинг в региона на жилищен блок в ж.к. „ Полигона “, обвиненият С. запалил лек автомобил м. „ Дачия “.

В резултат на дейностите му колата изцяло изгоряла. Освен това имало заплаха пожарът да се разпростре и върху друго имущество със забележителна стойност. Частично са обгорели намиращите се наоколо леки коли - м. „ Фолксваген “ и м. „ Мерцедес “. Още една кола - м. „ Ауди “, била полята със запалителна течност, само че не се възпламенила. След осъществяване на незаконното действие В.С. се укрил и бил разгласен за общодържавно търсене.

Две седмици по-късно той бил открит и арестуван. В хода на следствието е било изяснено, че мъжът авансово се подготвил за палежа - снабдил се със запалителна течност, смесил няколко типа такава.

По време на извършения разпит той е направил признания, като декларирал, че повода за дейностите му е ревнивост. В днешното правосъдно съвещание съдът е приел доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура по отношение на наложената на обвинения мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от първоинстанционния съд. Както инкриминираното действие, по този начин и деецът са с висока степен на социална заплаха. Действията по следствието не престават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР