Състав на Шуменския окръжен съд на днешното съдебно заседание по

...
Състав на Шуменския окръжен съд на днешното съдебно заседание по
Коментари Харесай

В Шуменския окръжен съд продължава делото за инцидента в Хитрино

Състав на Шуменския областен съд на днешното правосъдно съвещание по делото за железопътното произшествие в Хитрино постанови да бъде отсрочен разпитът на очевидеца Лука Паиш от Румъния. Това заяви за Българска телеграфна агенция представителят на съда Стилиян Стилиянов.

Прокурорът по делото Маргарита Георгиева и процесуалния представител на потърпевшите в случая - юрист Николай Димитров са възразили за повторния разпит на специалиста, който е трябвало да даде показания в качеството си на очевидец, със мнение, че ще слагат под въпрос истинността на казаното от призования преводач от румънски на български език, защото е бил на предходния разпит и е зает със отбраната на подсъдимите.

,,Съдът е отсрочил разпита за идващото си съвещание на 19 март, на което ще се изслушват и движимости лица по експертизи, за които страните по делото не са дали единодушие да бъдат прочетени и признати от съда, без да се изслушват движимости лица. Ще би трябвало да бъде обезпечен и различен преводач'', посочи Стилиянов.

По думите му днешното правосъдно съвещание по делото е завършило в късния следобяд, с четене и приемане на съдебно-медицински, химически, ДНК и други експертизи. Предявени са били и видеозаписи по делото, и материални доказателства. Обвиняеми по делото са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата на 10-и декември 2016 година в региона на гара "Хитрино " влакова комбинация, пренасяща пропилен и пропан-бутан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР