Състав на СГС заседава по делото срещу подсъдимия Йоан Матев

...
Състав на СГС заседава по делото срещу подсъдимия Йоан Матев
Коментари Харесай

Съдът заседава по делото за убийството в Борисовата градина

Състав на Софийски градски съд заседава по делото против подсъдимия Йоан Матев за убийството в Борисовата градина през лятото на 2015 .

Подсъдимият Йоан Матев дойде в правосъдната зала със закрито лице и нахлупена напред козирка на шапка. Делото протича при засилен медиен и публичен интерес.

Съдът почете заведените искови молби от родителите на убития Георги Игнатов за предявени неимуществени и морални вреди в общ размер на 400 хил.лв. Съдът счете, че няма спънка гражданският иск на родителите да бъде привързан към наказателното дело.

 Йоан Матев се снабди с обвиняване за убийството в
Йоан Матев се снабди с обвиняване за убийството в " Борисовата градина "

Матев може да получи от 5 до 12 години затвор

Майката на убития Георги заведе иск за нанесени неимуществени вреди в размер на 200 хиляди лева В същия размер е и исковата молба на бащата Валентин Игнатов. Съдът счете, че заведените искови молби на Албена Георгиева и Валентин Игнатов по чл 77 и чл 85 от Наказателно-процесуален кодекс няма да затрудни по какъвто и да е метод процесът.

Така заведените молби на родителите за нанесени извънредно мощни и доста болежка и страдалчество бяха приобщени към наказателното произвеждане.

 Невинен съм, това са цялостни неистини, настоя пред съда Йоан Матев Обновена
Невинен съм, това са цялостни неистини, настоя пред съда Йоан Матев

Обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина остава в ареста

Определението на съда не предстои на настрана обжалване.

Припомняме, Йоан Матев беше упрекнат за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 г .

Убийството на Георги беше осъществено измежду бял ден в парка, тъкмо против бариерите на двора на БНР . Момчето е имало среща с другари малко по-късно, а откакто е бил намушкан е съумял да се обади по телефона на приятелката си . Тя подала сигнала към тел. 112.

Дни след действието на уеб страницата си Министерство на вътрешните работи беше оповестен видеоматериал , показващ по какъв начин юноша бяга от региона на закононарушението. Полицията моли към жителите за подпомагане за изясняване на самоличността на бягащия хипотетичен причинител на убийството, защото дълго време убийството остана тайнственост.

 Мистерия към убийството на Георги в Борисовата градина
Мистерия към убийството на Георги в Борисовата градина

Едва 50 сигнала са постъпили в Министерство на вътрешните работи, откакто на 2 пъти

Йоан Матев беше арестуван от полицията обаче чак при започване на 2017 година - близо година и половина след закононарушението. Тогава бе оповестено, че братът на арестувания е съобщил, че Йоан признал пред него за осъщественото.Според информацията, дадена от полицията, след закононарушението Йоан Матев и трансформирал напълно външността си, в това число е почнал и да тренира, с цел да натрупа маса.

От една година Йоан Матев се намира в ареста с мярка за задържане под стража.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР