Състав на Районния съд в Харманли определи мярка за неотклонение

...
Състав на Районния съд в Харманли определи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста четирима каналджии от Харманли

Състав на Районния съд в Харманли дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на четирима мъже, упрекнати за нелегално подкрепяне на незаконни непознати жители да обитават в страната, оповестиха от Съдебната палата в Хасково. А.С. (32 г.), Г.Д. (32 г.), Г.А. (23 г.) и К.К. (23 г.) бяха изправени пред съда след случая на втори юни, когато при инспекция на частен дом в Харманли чиновници на реда откриха деветима мъже на забележима възраст сред 25 и 35 години без документи за идентичност, самоопределящи се за жители на Мароко, Алжир и Тунис.

Впоследствие се оказа, че един от хипотетичните закононарушители - Г. А., е работел по трудово правно отношение в Министерство на вътрешните работи – Специален дом за краткотрайно настаняване на чужденци - Любимец, за което Българска телеграфна агенция писа.

Съдът е взел под внимание, че обвиняването е за закононарушение, което се отличава с висока степен на социална заплаха с оглед интензитета на незаконната активност и броя на лицата, взели участие в организирането на прекосяването през страната на трафикираните лица, както и техния брой.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР