Състав на Районния съд в Харманли не даде ход на

...
Състав на Районния съд в Харманли не даде ход на
Коментари Харесай

Съдът не даде ход на делото за наводнението в село Бисер

Състав на Районния съд в Харманли не даде ход на наказателното дело за наводнението в село Бисер от 2021 година, при което починаха 8 души, оповестиха от Съдебната палата. Причина за отлагането на старта на процеса за 23 март т. година са нередовно призовани очевидци.

Подсъдима е някогашният регионален шеф на Хасково Ирена Узунова, а обвиняването е на Районна прокуратура - Пловдив.
Според обвинителния акт, като длъжностно лице Узунова не е изпълнила отговорностите си за обмисляне на отбрана при бедствия, образуване създаването на регионален проект за отбрана при бедствия, взаимно с централната и локалната власт. Вменява ѝ се още, че не е провела и направлявала осъществяването на превантивни ограничения за недопускане или понижаване на последствията от бедствия, не е осъществила нужната организация и техническа употреба на язовир, не е осъществила поддръжка и ремонтно-възстановителни действия на хидротехническото оборудване.

Наводнението се случи на 6 февруари 2012 година, когато се скъса стената на язовир " Иваново " и висока вълна заля селото като аргументи с изключение на човешките жертви и опустошения на десетки жилищни и икономически парцели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР