Състав на окръжният съд в Пазарджик осъди за втори път

...
Състав на окръжният съд в Пазарджик осъди за втори път
Коментари Харесай

Съдът в Пазарджик за втори път осъди на 25 г. затвор пастрок, убил 11-месечно бебе

Състав на окръжният съд в Пазарджик осъди за повторно на 25 година затвор 29-годишния Светослав Йорданов за убийството на 11-месечното бебе Рашко. Тежкото закононарушение беше осъществено през ноември 2017г. в ромския квартал " Изток " на Пазарджик. Тогава подсъдимият трябвало да се грижи за детето на приятелката си Мариана Х., с която живеели на брачен начала, до момента в който тя е на работа.

Жената заработвала като продажница и всеки ден излизала на работа на пътя от Пазарджик към Пловдив. Във съдбовният ден момченцето за следващ път се разревало и с цел да го усмири Светослав Йорданов го пребил, в резултат на което детето умряло. Направената по-късно аутопсия открива, че Рашко е умрял от тежка черепно-мозъчна контузия, в резултат на удари. Бил раздран и черния му дроб. Процесът мина в изискванията на кратко правосъдно разследване, откакто обвинения призна виновността си.

Делото беше гледано за повторно в окръжния съд на Пазарджик, само че от нов правосъден състав, откакто беше върнато от пловдивския апелативен съд за преразглеждане, поради позволени процесуални нарушавания на първия развой. Присъдата може да се апелира пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР