Състав на Окръжния съд в Смолянне даде ход на насроченото

...
Състав на Окръжния съд в Смолянне даде ход на насроченото
Коментари Харесай

Отложиха пак делото срещу бившия кмет на Неделино

Състав на Окръжния съд в Смолян не даде ход на плануваното разпоредително съвещание по делото против някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов, упрекнат за заграбване в изключително огромни размери.

Подсъдимият не се яви още веднъж в правосъдната зала поради влошено здравословно положение след претърпени злополука, инсулт и тежка черепно-мозъчна контузия. Следващото съвещание по процеса се насрочи за 29 юни.  

Магистратите разпоредиха да се извърши съдебно-медицинска експертиза на Беширов с присъединяване на психиатър и невролози, които да дадат изводи дали психологичното и здравословното му положение разрешават да взе участие в правосъдния развой.

Цитирайки пояснения на дъщерята на Беширов, юристът му посочи, че след инсулта и черепно-мозъчната контузия Беширов е с душeвност на 10-годишно дете. Обвинението против Стоян Беширов и още 8 подсъдими е за заграбване в изключително огромни размери.

Процесът се преглежда в Окръжния съд, откакто делото бе изпратено от закрития към този момент Специализиран углавен съд. Според обвинителния акт става дума за заграбване на 1 224 845 лева посредством контракти с компании, на които е заплатено за неизвършени строително-монтажни работи през интервала 2012-2015 година

Като причинители се показват някогашният кмет и екссекретарят на Общината, а в качеството на помагачи като обвинени са привлечени общински чиновник и шефове на компании, към които са превеждани обществените средства по фиктивни фактури.

Съгласно констативни протоколи, подписани от Община Неделино, са изплатени над 1.2 млн. лева за неизвършени действия - създаване на яз, подпорни стени, почистване и подсилване на свлачище.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР