Състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен подсъдим

...
Състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен подсъдим
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим по дело за палеж

Състав на Окръжния съд в Добрич призна за отговорен обвиняем по обвиняване за палеж. Подсъдимият Л. Ф. е приет за отговорен в това, че на 28 юли 2020г. в гр. Добрич, запалил автосервиз, на стойност 14 579,57 лв., както и намиращите се в него движими движимости, от което са настъпили обилни имуществени вреди на обща стойност 20 228,80 лв. и е имало заплаха пожарът да се разпростре върху други парцели като посочения. Запаленият автосервиз се намирал в помещение, благосъстоятелност на Община гр. Добрич, което с контракт за наем било отдадено за прилагане на физическо лице – наемател.

По искане на подсъдимия делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто той съобщи, че признава напълно обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. При този ред на разглеждане на делото, при постановяване на неоправдателна присъда, законът задължава съда да понижи в началото избраното на подсъдимия наказване с една трета. В случая съдът дефинира наказване отнемане от независимост за период от 4 години и 6 месеца, което редуцира с една трета до наказване 3 години отнемане от независимост, осъществяването на което е отсрочено с 5-годишен изпитателен период.

Подсъдимият е наказан и да заплати на наемателя на помещението сума в размер на 20 228,80 лева, представляваща обезщетение за породени имуществени вреди вследствие на палежа, ведно със законната рента за веселба, считано от датата на действието до окончателното й погашение.

Съдът постанови той да заплати и сторените по досъдебното произвеждане разходи в размер на 16 525,99 лева, както и сума в размер на 809,15 лева, представляваща държавна такса върху почетения цивилен иск.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд – Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР