Състав на Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка задържане

...
Състав на Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка задържане
Коментари Харесай

Кипърецът, прегазил мъж в имота си, остава в ареста с най-тежката мярка

Състав на Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка " задържане под стража " по отношение на кипърския жител Д.П. (Димитракис Пирилис), оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в града. Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че в събота, в землището на пловдивското село Болярино, като е нарушил разпоредбите за придвижване с автомобил, е предизвикал гибелта на П.Г. /на 30 г./

Съдът е приел, че занапред ще се обясняват значими въпроси за механизма на осъществяването на закононарушението. Към момента са налице данни, че обвиненият Д.П. съзнателно е умъртвил П.Г., а от автотехническата експертиза и фотосите на мястото на престъплението излиза наяве, че ударът сред товарния автомобил, ръководен от обвинения, и потърпевшия П.Г. е настъпил в предната част на автомобила. Освен това има данни и за втори удар на местопроизшествието, при който е потърпевш очевидеца А.Г.

Съдът е взел под внимание, че са налице данни за трайна уседналост на обвинения - развива стопанска активност, дава работни места и съществува невисок интензитет от заплаха да се укрие, само че магистратите са сметнали, че при мярка, друга от " задържане под стража ", съществува действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Магистрати от Районен съд-Пловдив оставиха в ареста с мярка за неотклонение " задържане под стража " А.Г. и А.И., привлечени като обвинени за опит за кражба от плантация край пловдивското село Болярино, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в града.

Съдът е намерил, че са налице всички предпоставки, изисквани от закона за взимане на най-тежката мярка по повод и на двамата обвинени. И двамата са направили незаконното действие, първия при изискванията на повторност, а вторият в изискванията на рисков рецидив, прецизират в известието.

Предположение, че двамата са направили опита за кражба съдът е извел от показанията на потърпевшия и от различен очевидец. Отхвърлена е била защитната версия на обвинените, че не са желали да крадат крави, а люцерна, което съгласно магистратите " се оборва от показанията на разпитания по делото полицейски чиновник и от приложения по делото снимков материал ".

Двамата остават в ареста и поради богатата им предишна съдимост за закононарушения срещу собствеността. Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР