Състав на Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка "задържане

...
Състав на Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка "задържане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста кипъреца, прегазил крадец в нивата си

Състав на Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка "задържане под стража " по отношение на кипърския жител Д.П., оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в града. Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че в събота, в землището на пловдивското село Болярино, като е нарушил разпоредбите за придвижване с автомобил, е предизвикал гибелта на П.Г. /на 30 г./

Съдът е приел, че занапред ще се обясняват значими въпроси за механизма на осъществяването на закононарушението. Към момента са налице данни, че обвиненият Д.П. съзнателно е умъртвил П.Г., а от автотехническата експертиза и фотосите на мястото на престъплението излиза наяве, че ударът сред товарния автомобил, ръководен от обвинения, и потърпевшия П.Г. е настъпил в предната част на автомобила. Освен това има данни и за втори удар на местопроизшествието, при който е потърпевш очевидеца А.Г.

Съдът е взел под внимание, че са налице данни за трайна уседналост на обвинения - развива стопанска активност, дава работни места и съществува невисок интензитет от заплаха да се укрие, само че магистратите са сметнали, че при мярка, друга от "задържане под стража ", съществува действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР