Състав на Окръжен съд – Русе разгледа две отделни дела

...
Състав на Окръжен съд – Русе разгледа две отделни дела
Коментари Харесай

Русенски съд попари двама, набирали момичета за развратни действия

 Състав на Окръжен съд – Русе прегледа две обособени каузи по тъжби на обвинените против взетите по отношение на тях от първоинстанционния съд ограничения за неотклонение " задържане под стража ", потвърждавайки ги като верни и законосъобразни.

Обвиняемите по първото дело – 31-годишният Г. Г. и 27-годишната Й. И. са привлечени към наказателна отговорност за набиране и превозване на обособени лица за да бъдат употребявани за развратни дейности, като действието е осъществено посредством обещаване на облаги. Предвиденото в Наказателния кодекс наказване за това закононарушение е отнемане от независимост от три до 10 години и санкция от 10 000 до 20 000 лева

Срещу жалбоподателя по второто дело – 51-годишния Б. М. са повдигнати обвинявания за осъществяване на непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, както и закани за ликвидиране, осъществени през 2018 година в изискванията на рисков рецидив и в периода на предварително освобождение по предишно наказание. Престъпленията са тежки умишлени и плануваните за тях санкции са отнемане от независимост до шест години.

Въззивната инстанция показа изводите на Районен съд – Русе, съгласно които от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че и трите лица са направили закононарушенията, в които са упрекнати. Налице е и действителна заплаха да се укрият или извършат други закононарушения. Според окръжните магистрати, съобразявайки тежестта на обвиняванията и публичната заплаха на действията и дейците, съответната мярка за неотклонение във връзка с тях е задържане под стража. Определенията на Окръжен съд – Русе са дефинитивни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР