Състав на Хасковския окръжен съд постанови мярка за неотклонеие "задържане

...
Състав на Хасковския окръжен съд постанови мярка за неотклонеие "задържане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двамата иранци, хванати с хероин за над 45 млн. лева на Капитан Андреево

Състав на Хасковския областен съд постанови мярка за неотклонеие "задържане под стража " спряма двамата ирански жители, които бяха арестувани с рекордната пратка от 712, 574 кг хероин на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Наркотикът на стойност 46, 317 млн. лв. бе открит на 27 и 28 септември при щателни митнически инспекции в два от три камиона, натоварени с плоскости от гипсокартон от Иран за Австрия.

Мохамадали Вали Фатхулах Пур /45 год./ и Вахид Мохарам Хашеми /31 год./ са били на кормилото на двата камиона, в които чиновниците на митницата откриха укритата в пресовки сред пластовете гиспокартон дрога. Мохамадали е бил брат на водача на камиона, който е бил "чист " от упойващи субстанции, а техен трети брат е взел участие в товренето на палетите със строителен материал, стана ясно в правосъдната зала.

Държавното обвиняване изиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража ". Мотивите на прокуратурата бяха, че двамата обвинени има заплаха да се укрият или извършат друго закононарушение. Наличните доказателства обосновават тезата, че те са създатели на закононарушението, уточни прокурор Павел Жеков.

Защитата изиска по-лека мярка - парична гаранция или домакински арест с претекста, че двамата не биха се изложили на риск, в случай че са знаели за наличието на товара в камионите. Двамата обвинени обявиха, че не са били осведомени какво возят, не чустват виновност и че желаят по-леки от задържането под стража ограничения.

Съдия Красимир Димитров кредитира причините на държавното обвиняване и постанови "задържане под стража ". Ако бъдат приети за отговорни в наркотрафика, Пур и Хашеми са застрашени със затвор от 15 до 20 години.

Днешната мярка за неотклонение може да бъде обжалвана пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР