Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане

...
Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Хасковският съд остави под стража българин, издирван за шест тежки престъпления в Швеция


Състав на Хасковския областен съд дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на български жител, търсен с Европейска заповед за арест (ЕЗА) от шведските правосъдни управляващи за шест тежки закононарушения, оповестиха от Съдебната палата. М.Г.М. (38 г.) е преследван наказателно в град Сьодертьорн за незаконни действия, свързани с похищение на хора и обир, опит за тежко изнудване, подготвка за общоопасно заличаване, извънредно тежко закононарушение с опиати.

Според приложените по делото документи, през 2020 година М.Г.М., дружно с други лица в региона на Стокхолм, посредством противозаконна насила се пробвали да убедят арестувано от тях лице да им изплати три милиона шведски крони. Той възнамерявал да взриви бомба в дома на арестувания или в дома на негови близки. Деянието е осъществено в границите на проведена незаконна активност.

Заподозреният е арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в опит да напусне рамките на страната без документи за идентичност. Това е едно от основанията за налагане на най-тежката мярка за процесуална насила, прецизират от съда. Предстои и главното произвеждане по екстрадиция за скандинавската страна.

 Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд в Пловдив. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР