Състав на Девненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура

...
Състав на Девненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура
Коментари Харесай

Кървава семейна свада във Варненско

Състав на Девненския областен съд почете настояването на Районната прокуратура и дефинира най-тежката мярка за процесуална насила "Задържане под стража " на 58-годишния Милко А.

Мъжът е обвинен за закана с ликвидиране, отправена към брачната половинка му. След 40-годишен брак фамилията се разделило скоро. Мъжът живеел в фамилния дом, а жена му се изнесла в къщата на един от синовете им, които са в чужбина.

На 9 май към 23 часа обвиненият (престъпление по член 144, алинея 3, предложение 1 и 3, по отношение на алинея 1 от НК) счупил прозорец на къщата, в която се намирала брачната половинка му. За да не изпотроши дома на сина им, дамата отключила на Милко да влезе. Обадила се и на сестра си. Пред нея мъжът блъснал два пъти в главата жертвата си и ѝ нанесъл 4 ритника, откакто тя паднала на земята. По време на побоя Милко се заканил да убие жена си.

Жертвата на домашния принудител подала тъжба и здравно удостоверение на идващия ден. Жената приложила и две медицински от предходни побои, които Милко ѝ нанесъл.

Районната прокуратура в Девня задържала за период до 72 часа домашния принудител и внесла искане в съда за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение "Задържане под стража ".

Определението, с което съдът наложил най-тежката мярка за процесуална насила на 58-годишния обвинен, предстои на обжалване пред Варненския областен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР