Състав на Апелативния спецсъд със съдия Георги Ушев отхвърли искането

...
Състав на Апелативния спецсъд със съдия Георги Ушев отхвърли искането
Коментари Харесай

Делото Иванчева“ продължава със същия докладчик

Състав на Апелативния спецсъд със арбитър Георги Ушев отхвърли настояването за отказ на докладчика по делото - арбитър Мариета Неделчева. Искането направиха подсъдимите Десислава Иванчева и Биляна Петрова като се аргументираха с преднамереност на един от магистратите в правосъдния състав.

Според Петрова и отбраната й имало задоволително данни по тази причина, като са открити проблеми в документите , свързани със специфичните разследващи средства. Петрова се опасява, че с всичко това се прави опит за замяна на документи в деловодството.

Иванчева също се причисли към настояванията на някогашната си заместничка.

На първа инстанция някогашният кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева получи 20 години затвор , заместничката й Биляна Петрова - 15 години и Петко Дюлгеров - 12 години.

Основен очевидец по делото е предприемачът Александър Ваклин .

Мотивите на магистратите, с които отхвърлиха настояването на подсъдимите са, че арбитър Неделчева не е взела мнение във връзка с виновността или по избрани доказателствени източници по делото. Според арбитър Ушев опасенията на Петрова и Иванчева за преднамереност на докладчика по делото не са основателни.

По време на днешното правосъдно съвещание отбраната изиска д а бъде предоставена тетрадката на Иванчева със записките й в досъдебна фаза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР