Състав на Апелативния специализиран наказателен съд с председател съдия Георги

...
Състав на Апелативния специализиран наказателен съд с председател съдия Георги
Коментари Харесай

Иванчева, Петрова и Дюлгеров чакат апелативното решение под домашен арест

Състав на Апелативния профилиран углавен съд с ръководител арбитър Георги Ушев остави без смяна настояването за смяна на ограниченията за неотклонение " домакински арест " на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Решението се отнася за времето, до момента в който делото се преглежда на Апелативна инстанция.

На първа инстанция тримата получиха присъди надлежно 20, 15 и 12 години за взимане на рушвет в изключително огромни размери за издаването на позволение за градеж. Основен очевидец по делото е предприемачът Александър Ваклин.

В правосъдната зала прокуратурата счете, че настояванията за смяна на ограниченията и на тримата обвинени като неоснователни. Аргумент е тежестта на присъдата на първа инстанция от повече от 10 години.
 Защитата на Иванчева изиска отказ на Апелативния съд Обновена
Защитата на Иванчева изиска отказ на Апелативния съд

Съдът отхвърли настояването

Според отбраната актуалната им мярка за неотклонение е непропорционална , на фона и на това продължава да работи презумпцията за непорочност. По думите на юристите подсъдимите няма заплаха да се укрият и да извършат ново закононарушение.

Според отбраната няма смисъл да продължава втората по тежест мярка за неотклонение " домакински арест " с мотив, че нищо не е потвърдено и делото би могло да бъде употребен като учебник по углавен развой.

Биляна Петрова съобщи пред правосъдния състав, че би трябвало да стартира работа, с цел да може да се грижи за фамилията и родителите си.

Определението на съда е дефинитивно.
 Иванчева и Петрова желаят разпит на Гешев в правосъдна зала
Иванчева и Петрова желаят разпит на Гешев в правосъдна зала

Мотивът е, че има подозрения за спор на ползи и скрит план

Припомняме, че по-рано през днешния ден отбраната на Иванчева изиска отказ на Апелативния съд. Аргументът беше словесната престрелка сред съда и Върховен касационен съд по отношение на правомерно издадени правосъдни решения за установяване на мярката за задържане на Иванчева и Петрова.

Малко по-късно Десислава Иванчева и Биляна Петрова желаеха разпита на зам.-главния прокурор Иван Гешев в правосъдна зала. Мотив за настояването е, че има подозрения за спор на ползи и скрит план.

Апелативният профилиран съд обаче отхвърли да вика Гешев в зала.
 Апелативният спецсъд отхвърли да вика Гешев в правосъдна зала
Апелативният спецсъд отхвърли да вика Гешев в правосъдна зала

От държавното обвиняване са удовлетворени от спомагателни разбор на тефтерчето на Иванчева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР