Състав на Апелативния специализиран наказателен съд препотвърди наложената от първоинстанционния

...
Състав на Апелативния специализиран наказателен съд препотвърди наложената от първоинстанционния
Коментари Харесай

Втора инстанция потвърди гаранция от 1 млн. лв. за Антон Божков

Състав на Апелативния профилиран углавен съд препотвърди наложената от първоинстанционния съд мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 1 милион лв. на Антон Божов.

Магистратите отхвърлиха настояването на прокуратурата за " задържане под стража " с претекст, че Антон Божков единствено е изпълнявал поръчки. Също по този начин н яма риск Божков да се укрие или да извърши ново закононарушение, няма данни да обитава на друго място, което да не е известно на службите. Прокуратурата настояваше на свидетелските показания, че Антон Божков си е подал експресни документи за интернационален паспорт.

Обвиняемият Антон Божков не бил участник в незаконната група, а единствено изпълнявал поръчки , съгласно магистратите.

От приложените доказателства по делото станало ясно, че Божков е придобил, получил и държал за интервала от 2014 до 2017 година до една четвърт от капитала на " Инфрахолдинг " АД. Така дефинираният капитал обаче е преди инкриминирания интервал, само че се регистрират данните за съгласуваност сред комерсиалните обекти и лицата.
 Антон Божков отхвърли да разяснява СРС-тата на татко си
Антон Божков отхвърли да разяснява СРС-тата на татко си

Днес той ще апелира мярката си в Спецсъда

Според юрист Даниела Доковска н аказателното разпореждане било направено единствено за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Антон Божков. Липсвали гласни и материални доказателства по делото.

" Антон Божков е обвинен единствено поради обстоятелството, че е наследник на Васил Божков ", отсече юристът.

След края на правосъдното съвещание всички страни по делото - отбраната, прокуратурата и обвиненият Антон Божков, който беше придружаван от брачната половинка си Ива Софиянска - Божкова, отхвърлиха коментар.

Определението на Апелативния спецсъд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
 1 млн. лв. парична гаранция за сина на Васил Божков
1 млн. лв. парична гаранция за сина на Васил Божков

Той не бил задържан единствено за това, че е наследник на Васил Божков

Припомняме, преди седмица Специализираният углавен съд взе решение да наложи мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 1 милион лв. на сина на предприемача Васил Божков - Антон, откакто той беше арестуван за 72 часа на 2 март.

До момента обвиняванията на Божков са общо 11 - за началник на проведена незаконна група , за насила, опит за рушвет на длъжностно лице, подбуждане към закононарушение по работа и други Допълнително против Васил Божков стартира следствие и по изказванията за изнасилвания и убийства - обвинявания изречени от някогашен бизнес-партньор пред медиите. Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства, където бяха изпратени преведените към този момент на арабски документи за неговата екстрадиция.

На 20 февруари Спецпрокуратурата изиска арест и за дамата на Васил Божков, като в началото тя беше освободена против 1,5 млн. лв. гаранция. Н а 27 февруари тя обаче още веднъж бе арестувана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР