Състав на Апелативния съд във Варна отмени определение на Окръжния

...
Състав на Апелативния съд във Варна отмени определение на Окръжния
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест убиеца, хвърлил съседа си в кладенец

Състав на Апелативния съд във Варна анулира определение на Окръжния съд в Търговище и промени мярката за неотклонение на Младен Ил. от " задържане под стража " в " домакински арест ".

Мъжът и татко му са обвинени, че през юли умъртвили собствен комшия от търговищкото село Давидово и го захвърлили в бунар, оповестиха от Апелативния съд във Варна. Младен и татко му са в ареста от 20 август. Първите следствени дейности открили, че 54-годишен мъж е бил погубен на 20 юли, като е хвърлен жив в петметров бунар. Младен, татко му и убитият имали дългогодишни междусъседски спорове, множеството от които предизвикани от убития. Тялото му е било открито няколко дни след сигнал, подаден от околните.

Съставът на Апелативния съд намира, че към сегашния миг не е разколебано обоснованото съмнение за авторството на действието, което се основава на събраните в хода на следствието доказателства. В същото време правосъдната инстанция намира, че заплахата обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение не е налична и по тази причина не е нужно Младен да продължава да търпи най-тежката мярка за процесуална насила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР