Състав на Апелативен съд – Варна днес отмени определение на

...
Състав на Апелативен съд – Варна днес отмени определение на
Коментари Харесай

Домашен арест за мъж, разследван заедно с баща си за убийството на свой съселянин

 Състав на Апелативен съд – Варна през днешния ден анулира определение на Окръжен съд – Търговище и промени от " задържане под стража “ в " домакински арест “ мярката за неотклонение на Младен Ил., притеглен като обвинен дружно с татко си по тази причина, че през юли тази година умъртвили собствен комшия от търговищкото село Давидово и го захвърлили в бунар.

Пресслужбата на Варненския апелативен съд напомня, че Младен и татко му са в ареста от 20 август тази година. Първите следствени дейности открили, че 54-годишен мъж е бил погубен на 20 юли и хвърлен жив в петметров бунар. Младен, татко му и убитият имали дългогодишни междусъседски спорове, повечето от които били предизвикани от убития. Тялото му е било открито няколко дни след сигнал, подаден от околните му.

Днес съставът на Апелативния съд откри, че към сегашния миг не е разколебано обоснованото съмнение за авторството на действието, което се основава на събраните в хода на следствието доказателства. В същото време тази правосъдна инстанция намира, че заплахата обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение не е налична и по тази причина не е нужно Младен да продължава да търпи най-тежката мярка за процесуална насила.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се променя от " задържане под стража “ в " домакински арест “ мярката за неотклонение на Младен Ил., притеглен като обвинен дружно с татко си по тази причина, че умъртвили собствен комшия от търговищкото село Давидово не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР