Съсиреците от кръв и тромбите обикновено се образуват по стените

...
Съсиреците от кръв и тромбите обикновено се образуват по стените
Коментари Харесай

Задухът е ключов симптом за тромбоза 

Съсиреците от кръв и тромбите нормално се образуват по стените на вените и артериите. Но в случай че съумеят да се откъснат, те могат да се реалокират във всяка част на тялото, предизвестяват експерти.

Най-голяма заплаха за здравето и даже за живота на индивида са огромните тромби, които като запушалка могат да запушат кръвоносния съд. А се досещате с какво е рисково това – с белодробна емболия, със сърдечен припадък, с инсулт.

 

В хода на проучване в известната американска клиника „ Мейо “ учени и откриватели посочват задуха като основен признак, който може да алармира за придвижване на рисков тромб в организма: чувство за стягане в гръдния панер и като разследване – затруднено дишане.

Внезапният зной, при който човек стартира безусловно да се задъхва, е разследване от белодробна емболия – когато тромбът от дълбоките вени прониква в тази артерия.

И при леко физическо натоварване този зной единствено се ускорява. Експертите от клиниката установяват, че белодробната емболия може да се случи с всеки от нас – от млади и здрави до възрастни и заболели хора с обременяващи хронични болести.  

Запомнете още няколко признака на белодробната емболия:

• болежка в гърдите като при сърдечен пристъп;

• кашлица, постоянно с кървави храчки;

• тахикардия или нередовно сърцебиене;

• самозабравяне, комплицираност на съзнанието;

• човек безусловно се окъпва от пот;

• болежка или оток в крайници (възможно е и едното, и другото), най-често в глезените; 

• кожата е бледа или посивяла. 

Ако ненадейно получите зной и болежка в гърдите, а наред с това и други от изброените признаци, неотложно се обърнете за лекарска помощ!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР