Съсипана съм! Много ми е помагала, беше невероятна жена, страхотен

...
Съсипана съм! Много ми е помагала, беше невероятна жена, страхотен
Коментари Харесай

Йорданка Христова в траур след кончината на близката си приятелка Терасита: Съсипана съм!

" Съсипана съм! Много ми е пособия, беше невероятна жена, страховит човек ". Така огромната ни естрадна изпълнителка Йорданка Христова се елементарни с дългогодишната посланичка на Куба у нас Терасита Капоте Камачо , която умря на 2 юни в Хавана на 77-годишна възраст, разбра HotArena.

" За страдание, няма по какъв начин да отида на поклонението, защото поради пандемията не всички самолетни линии са позволени ", тъжна е певицата. Данчето и Терасита дълго време бяха непрекъснато дружно. Именно тя оказва помощ на изпълнителката да преодолее здравословните си проблеми с щитовидната жлеза. Намира й доктори в Куба, които й оказват помощ, без да се постанова интервенция. " Много мога да приказвам за нея, само че избирам в този момент да замълча ", показа още Данчето.

" Загубихме огромен другар на България. Ще я помним като знак на нашето другарство. Тази огромна жена постоянно завършваше интервютата си с думите: " Ние обичаме България! ", пишат българските другари на Терасита.

Камачо бе дипломат на Куба у нас от 1994 до 2001 година и по-късно - ексклузивен и пълномощен дипломат от 2010 до 2015 година Има две деца, като момчето й носи българското име Асен. Любопитен миг от биографията й е, че тя превежда при срещите на Тодор Живков с Фидел Кастро - през 1970 и 1972 година През 1986 година Тересита Капоте постъпва в кубинското посолство в София - този път като втори, а по-късно и като първи секретар. Става очевидец на демократичните промени у нас от 1989 година А след тях на два пъти заема поста дипломат. " Общото сред кубинците и българите е, е че са положителни хора. И българите, и кубинците са и доста умни ", споделяше Тересита Капоте, написа България през днешния ден.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР