Същото мнозинство, което избра Иван Гешев преди 3 години и

...
Същото мнозинство, което избра Иван Гешев преди 3 години и
Коментари Харесай

Минчев: Мнозинството, което избра Гешев, го отстреля

„ Същото болшинство, което избра Иван Гешев преди 3 години и половина, което го защитаваше много съществено в предходните 2 процедури, които бяха за неговото освобождение, импортирани от Янаки Стоилов и Надежда Йорданова като министри на правораздаването, това са хората, които стояха зад " отстрелването " на Гешев ”, разяснява пред Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

Той се съгласи с мнението на сътрудника си Атанас Атанасов, който съобщи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи стоят зад огромна част то състава на Висш съдебен съвет, избрал Борислав Сарафов като изпълняващ функционалностите на основен прокурор, след отстраняването на някогашния обвинител номер 1 Иван Гешев. Според Минчев изборът на Сарафов не въздейства добре на бъдещите промени, които кабинетът планува.

„ Реформата в Конституцията, която търсим, цели да промени напълно фигурата на основния прокурор ”, безапелационен е националният представител. По думите му който и да заеме поста, би трябвало да бъде с лимитирана власт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР