Също така, има диуретични свойства и е подходящ за бременни

...
Също така, има диуретични свойства и е подходящ за бременни
Коментари Харесай

Изсмуква Рака От Тялото Като Нищо Друго! Расте Навсякъде, Но Не Знаем! Лекува Още Хепатит, Черен Дроб, Бъбреци, Стомах

Също по този начин, има диуретични свойства и е подобаващ за бременни дами и за тези в менопауза.

Пролетта е най-хубавото време за събиране на реколтата от корени на глухарче, изключително при започване на април. Най-добре е да го събирате от места, които са по-малко нечисти, като области надалеч от града и пътя.

Може би не знаете, само че всички елементи на глухарчето имат лечебни свойства. Листата му са богати на витамини и можете да ги консумирате в салати, или с картофи и яйца.
Стъблото на глухарчето има силата да облекчава стомашни проблеми, да подтиква функционалността на жлъчния мехур, да контролира обмяната на веществата, и да пречиства кръвта. Също по този начин, стъблото може да се ползва за лекуване на диабет, а млякото от стъблото може да се употребява за премахване на брадавици.

В допълнение, хората могат да употребяват цвета на глухарчето, с цел да си подготвят домакински сироп. Той ще помогне на тялото да пречисти кръвта, ще облекчи кашлицата и ще усъвършенства храносмилането.

Рецепта за сироп от глухарче

Залейте с 3 литра вода 400 жълти цвята от глухарче. След това нарежете 4 портокала и 4 лимона на филийки и ги прибавете към сместа. Оставете ги да престоят по този начин за 24 часа.

След 24 часа, прецедете сместа и поставете в тенджера. Добавете 2 чаши захар и варете в продължение на 30 минути.

Махнете от огъня откакто заври и се сгъсти задоволително. След това, поставете сиропа в стерилизирани буркани. Може да го употребявате при лекуване на простуда, кашлица или бронхит.

Корен от глухарче – изгоди за здравето и свойствата, които могат да преборят рака:

Глухарчето е от дълго време употребявано и известно със своите лечебни свойства. В днешно време, актуалната медицина удостоверява изгодите за здравето на това цвете и споделя, че е в положение даже да лекува рак.

Ако желаете да подготвите и да съхраните корени от глухарче е належащо да ги обелите, нарежете и да ги оставете да изсъхнат на чист въздух. Оставете ги да съхнат в продължение на 2 седмици или до момента в който не станат толкоз нежни, че да се трошат под пръстите. Когато изсъхнат ги поставете в буркан и го съхранявайте на мрачно и хладно място.

Корените от глухарче са в положение да пречистят бъбреците, черния дроб, лимфата, и жлъчния мехур. Те са доста потребни при лекуване на камъни в жлъчката, запек, хепатит, акне, оток и ревматизъм. Освен това, те са ефикасни при дамите за предварителна защита и лекуване на проблеми с кърменето, кисти, тумори и рак.

Ето по какъв начин можете да приготвите чай от глухарче:

Изсушете, натрошете или накъсайте няколко листа от глухарче. Поставете ги по-късно в буркан, с цел да може да ги употребявате и в бъдеще. Запарвайте по половин чаена лъжичка от тази примес в чаша с вода и чаят ви е подготвен.

Друг вид е да се комбинират 60 грама пресни и 30 грама изсушени корени от глухарче. Сместа се слага в тенджера с 80 грама вода и щипка сол.

Изчакайте да заври, покрийте съда и оставете да къкри за към 20 минути. След това прецедете сместа и пийте по три чаши дневно. /myilifestyle.com
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР